Receptai

Pyragėlių daugiau nebekepu. Vaikai prašo gaminti jiems štai tokį skanėstą kaip galima dažniau

Vietoje tradicinių aliejuje virtų pyragėlių paruoškite keptus pyragėlius su bulvėmis. Tai labai skanu, greita ir neįprasta! Ir be nereikalingų riebalų.

Ingredientai tešlai:

– šiltas pienas – 200 ml
– šiltas vanduo – 100 ml
– cukrus – 1 valgomasis šaukštas
– šviežios mielės – 30 g
– kiaušinis – 1 vnt
– natūralus jogurtas – 2 valgomieji šaukštai
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– miltai – 650 g

Ingredientai įdarui ir padažui:

– 3 didelės bulvės
– 50 g kietojo sūrio + 100 g viršaus papuošimui
– 1 valgomasis šaukštas sviesto
– druska, pipirai pagal skonį
– 3 skiltelės česnako
– 40 ml aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų

Iš šilto pieno, vandens, jogurto, kiaušinio, druskos ir cukraus, mielių ir miltų užmaišykite minkštą tešlą. Pridenkite dangčiu ir palikite pakilti 2-3 kartus.

Tuo metu išvirkite bulves, sutrinkite į košę, dėkite 50 g sūrio, 1 valgomąjį šaukštą sviesto, druskos ir pipirų pagal skonį.

Tešlą padalinkite į 9 dalis, pridenkite rankšluosčiu ir palikite dar 10 min. Košę taip pat padalinkite į atitinkamas dalis. Išminkykite pirštais kiekvieną tešlos rutuliuką, į centrą dėkite košės, užspauskite kraštus, truputį suplokite.

Perdėkite į skardą, viršų apšlakstykite padažu iš sviesto, česnako ir aštriųjų pipirų.

Dėkite tarkuotą sūrį. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 25 min.

Skanūs, purūs, minkšti pyragėliai be nereikalingų riebalų!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page