Receptai

Riešutinis meduolis

Ingredientai:

  • Lazdyno riešutai — 125 g
  • Migdolai — 125 g
  • Džiovinti abrikosai — 100 g
  • Figos  — 100 g
  • Cukrus  — 100 g
  • Kvietiniai miltai — 60 g
  • Kakavos milteliai — 40 g
  • Citrinos cedra — 2 a.š.
  • Cinamonas  — 2 a.š.
  • Imbieras  — 1 a.š.
  • Cukraus pudra — 40 g
  • Medus — 2 v.š.

Paruošimas:

  1. Lazdyno riešutus apkepam keptuvėje, kol ims luptis odelė. Nuimkite visas odeles. Stambiai sukapokite migdolus, lazdyno riešutus, džiovintus vaisius ir viską sumaišykite.
  2. Tešlai. Į miltus suberiam kakavą, imbierą ir cinamoną. Sumaišom su riešutų ir džiovintų vaisių mišiniu.
  3. Ant ugnies įkaitinam medų, įberiam į jį cukrų. Pamaišykite, kad susidarytų homogeninė karamelės masė.
  4. Formą išklojam sviestu išteptu pergamentu ir suberiam riešutų ir vaisių masę. Užpilam karamelės mase, greit sumaišom.
  5. Kepam 150 laipsnių temperatūroje pusantros valandos..

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page