Patarimai

Rinkite apelsinų žieveles ir paruoškite iš jų tokį skanėstą

Jei jūs mėgstate apelsinus – ar net daugiau, jei jūs turite vaikų, kurie mėgsta apelsinus – jūs tikrai žinote,
kiek šiukšlių jie palieka po savęs. Šie sultingi ir naudingi vaisiai padengti oranžine žievele, kurią
dauguma išmeta.

Ir visiškai be reikalo.

Iš apelsinų žievelių galima daryti ne tik cukatas, o dar ir skanius sveikus saldainius visai šeimai.

Jei posakis „sveikas saldainis“ atrodo kaip oksimoronas, turbūt mums reikėtų patikslinti: jame visgi bus
cukraus. Bet palyginus su parduotuviniais saldainiais, tai vis tiek geresnis pasirinkimas.

Kaip padaryti apelsininius saldainius.

1. Iš pradžių reikia kruopščiai nuplauti apelsinus tekančiu vandeniu, galima truputį pašveisti juos
šveistuku ar kempinėle. Tai būtina, kad pašalintume galimą vaško dangą ant žievelės, kurią
kartais purškia parduotuvėse, kad blizgėtų. Perpjauname kiekvieną apelsiną pusiau, o paskui
kiekvieną puselę dar per pusę.

2. Nuo ketvirtadalių atsargiai nuimame odelę, o minkštimą arba suvalgome, arba paliekame kito
patiekalo ruošimui. Atkreipkite dėmesį į vidinį žievelės paviršių – jei ten per daug baltos masės,
geriau atsargiai nugremžkite ją peiliu. Žievelę pjaustome plonomis juostelėmis, kad jos siaurėtų
kiekviename gale.

Svarbu! Nereikia nupjauti visos baltosios žievelės dalies, kitaip verdant ji pavirs džemu.

3. Dabar atėjo laikas virinti. Dėkite žieveles į puodą su šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nupilkite
vandenį, užpilkite šaltu vandeniu ir vėl užvirinkite. Jūs turite tai padaryti iš viso 3 kartus. Kame
prasmė? Iš žievės pasišalins kartumas.

4. Ištirpinkite 2,5 stiklinės cukraus 2,5 stiklinėse vandens, užvirindami kitame puode. Kai tik cukrus
ištirps, dėkite žieveles.

5. Po to, kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį. Leiskite mišiniui burbuliuoti apie 1,5 val. Būtinai
pamaišykite laikas nuo laiko. Kai žievė taps truputį permatoma, o cukraus mišinys sudarys
didelius burbulus, žinosite, kad viskas gatava.

6. Nupilkite cukrų, dėkite žieveles į skardą ir leiskite joms išdžiūti ore kambario temperatūroje.
Pabarstykite jas cukrumi ir laikykite stiklo taroje.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page