Receptai
Salotos „Skonių jūra“. Vienas geriausių salotų su kalmaru receptų, kuriuos žinau, dalinuosi

Mano mėgstamoms salotoms „Skonių jūra“ aš imu 3 kalmarus, atšildau juos šaldytuve, valau ir verdu 3
minutes, greitu būdu paruošti kalmarai lieka švelnūs ir sultingi. Paskui pjaustau kalmarus plonais
šiaudeliais.
Paskui imu vieną didelį ilgą agurką ir pjaustau jį irgi plonais šiaudeliais. Jei agurkai vidutinio dydžio,
reikėtų imti 2.
Paskui įpjaustau į salotas vieną pundelį šviežių krapų, kalmarai puikiai dera su krapais ir agurkais.
Taip pat plonais žiedeliais supjaustau svogūnų laiškus, naudoju būtent juos, kad nepermuštų kalmaro
skonio, tačiau juos galima pakeisti paprastais svogūnais, iš anksto užmarinuotais, kad nuimtų kartumą ir
aštrumą.
Toliau smulkiais šiaudeliais pjaustau vieną žalią rūgštų obuolį. Tai vienas svarbiausių salotų ingredientų,
jis suteikia joms nepakartojamą skonį ir aromatą.
Obuolio šiaudelius būtina apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų ir liktų gražūs.
Toliau į salotas įtarkuoju 2 virtus kiaušinius, bet galima ir sukapoti juos peiliu.
Taip pat į salotas įtarkuoju 2 lydytus sūrelius, būtinai geros kokybės, bet tai nebūtinas ingredientas, bet
man atrodo, taip skaniau.
Paskui ruošiu užpilą salotoms, imu 5 valgomuosius šaukštus majonezo ir dedu į jį pusę indelio menkės
ikrų (50 g), kruopščiai išmaišau ir užpilu salotas. Galima užpilti tiesiog majonezu, tačiau su ikrais gaunasi
ryškesnis skonis.
Taipogi salotas galima užpilti aliejumi ir citrinų sultimis, irgi labai skanu ir daug sveikiau.
Salotas reikia kruopščiai išmaišyti ir leisti pastovėti 30 min. Gero apetito, tikiuosi, jums patiko salotų
„Skonių jūra“ receptas ir jūs būtinai pamėginsite jas paruošti. Jos labai skanios, švelnios ir aromatingos!