Receptai

Sausainių tortas „Sudužęs stiklas“

Ingredientai:

  • sausainiai – 200 g
  • kivi skonio žele – 90 g
  • citrinų žele – 90 g
  • braškių žele – 90 g
  • vyšnių žele – 90 g
  • apelsinų žele – 90 g
  • jogurtas – 400 g
  • grietinėlė – 200 g
  • pienas – 200 ml
  • cukraus pudra – 200 g
  • želatina – 4 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

Šiam desertui tiks bet kokių skonių žele. Svarbiausia, kad jų būtų ne mažiau 5. Kiekvieną
žele ištirpinkite 1,5 stiklinės vandens. Išpilstykite jas į skirtingus dubenėlius.

Sustingusią žele supjaustykite nedideliais kubeliais. Perdėkite juos į gilų dubenį. Apie
23×33 cm formos dugną išklokite sausainiais.

Želatiną užpilkite 0,5 stiklinės šalti pieno. Palikite mišinį 10 minučių, kad jis išbrinktų.

Likusį pieną užvirinkite prikaistuvyje kartu su cukrumi. Sumaišykite šiuos du mišinius.

Permaišykite masę, kol ištirps želatinas. Paskui leiskite jai ataušti. Sumaišykite želatino
masę su jogurtu šluotelės pagalba. Toliau supilkite plaktą 30% riebumo grietinėlę.

Šį grietinėlės ir pieno mišinį pilkite į įvairiaspalvę žele. Atsargiai permaišykite. Supilkite
žele masę į formą. Išlyginkite ją mentele.

Ant žele greitai išdėliokite sausainių sluoksnį. Ant jo dėkite pjaustymo lentelę. Taip
sausainiai geriau prilips prie įdaro. Dėkite desertą į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Gatavą sausainių tortą lengva išimti iš formos. Tiesiog apverskite ją. Tačiau jei žele
prilipo, apliekite formą verdančiu vandeniu. Perpjaukite tortą tarp sausainių. Taip jis
gražiau atrodys. O jūs mėgstate „sudaužytą stiklą?“ Kaip šį desertą gamina jūsų
šeimoje?

Related Articles

You cannot copy content of this page