Receptai

Šio recepto nori visi! Pipirai marinuoti garstyčiose. Tai jums tikrai patiks!

Tai jums tikrai patiks!

Gaminame nepaprastą užkandį žiemai –  pipirus garstyčiose. Jei norite nustebinti ir palepinti svečius, būtinai taip pagaminkite pipirų!

Mums prireiks:

  • 3 kg  pipirų,
  • 1 l vandens,
  • 250 ml acto,
  • 4 valg. š. cukraus,
  • 2 valg. š. druskos,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 3–4 lauro lapai,
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų (žirnelių),
  • 6 vnt. kvapiųjų pipirų,
  • 1 l garstyčių (švelnių),
  • 1 l saulėgrąžų aliejaus.

Pipirus reikia labai gerai nuplauti, išilgai supjaustyti į 2-4 dalis.

Supilu vandenį į puodą. Į jį įdedu cukraus, druska, žirneliai kvapiųjų pipirų, lauro lapai, česnakas   Būsiu marinatu verdu 5-7 minutes. Į jį įpilu stalo acto ir pipirus. Išjungiu ugnį.

Laukiame 15min. Norint paruošti garstyčių įdarą, reikia sumaišyti garstyčių miltelius ir saulėgrąžų aliejaus, gerai išmaišykite.

Тada į padažą įpilkite pipirus ir gerai išmaišykite.

Išdėliokite pipirus garstyčiose į iš anksto sterilizuotus ir paruoštus stiklainius.

Toliau ruošinį siunčiu laikyti vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje. Žiemą į bet kokius mėsos, daržovių patiekalus dedu pikantiškų, aštrių, rūgščių, traškių konservuotų paprikų, kad jų skonis būtų ryškesnis ir šiltesnis!

Related Articles

You cannot copy content of this page