Receptai
Skanėstas iš pigios žuvies

Skumbrė garstyčių padaže. Ji gavosi labai skani, sultinga ir ne sausa, o tiesiog tirpstanti burnoje. Gaminama labai lengvai ir labai greitai. Pabandykite pagaminti ir jūs nenusivilsite.
Skumbrės, keptos garstyčių padaže, paruošimui reikės:
- skumbrė – 2 žuvelės
- svogūnas – 1 vnt
- majonezas – 2 valgomieji šaukštai
- sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai
- garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
- žalumynai patiekimui
Paruošimas:
- Skumbrės vidų išvalyti, gerai nuplauti ir supjaustyti porcijiniais gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Padažo paruošimui sumaišyti majonezą, sojos padažą ir garstyčias (druskos dėti nereikia), masė turi gautis vienalytė.
- Ant skumbrės dėti svogūnus, paruoštą garstyčių padažą, gerai permaišyti ir palikti marinuotis 20-30 min. Užmarinuotą skumbrę kartu su svogūnais perdėti į kepimo formą.
- Kepti žuvį orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių 20-30 min, kol lengvai apskrus. Labai skanią ir švelnią skumbrę, užkeptą garstyčių padaže, patiekti su šviežiais žalumynais ir jūsų mėgstamu garnyru.
Tai jums tikrai patiks!