Virtuve

Skanėstas iš pigios žuvies

Skumbrė garstyčių padaže. Ji gavosi labai skani, sultinga ir ne sausa, o tiesiog tirpstanti burnoje. Gaminama labai lengvai ir labai greitai. Pabandykite pagaminti ir jūs nenusivilsite.

Skumbrės, keptos garstyčių padaže, paruošimui reikės:

  • skumbrė – 2 žuvelės
  • svogūnas – 1 vnt
  • majonezas – 2 valgomieji šaukštai
  • sojos padažas – 3 valgomieji šaukštai
  • garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
  • žalumynai patiekimui

Paruošimas:

  1. Skumbrės vidų išvalyti, gerai nuplauti ir supjaustyti porcijiniais gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Padažo paruošimui sumaišyti majonezą, sojos padažą ir garstyčias (druskos dėti nereikia), masė turi gautis vienalytė.
  2. Ant skumbrės dėti svogūnus, paruoštą garstyčių padažą, gerai permaišyti ir palikti marinuotis 20-30 min. Užmarinuotą skumbrę kartu su svogūnais perdėti į kepimo formą.
  3. Kepti žuvį orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių 20-30 min, kol lengvai apskrus. Labai skanią ir švelnią skumbrę, užkeptą garstyčių padaže, patiekti su šviežiais žalumynais ir jūsų mėgstamu garnyru.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close