Receptai

Skaniausias vyniotinis iš cukinijų

Ingredientai vyniotinio pagrindui:

  • 800 g cukinijų
  • 4 kiaušiniai
  • 80 g grietinės
  • 120 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • švieži krapai

Ingredientai vyniotinio įdarui:

  • 500 g varškės
  • 2 česnako skiltelės
  • druska
  • šviežių krapų šakelės

Paruošimo būdas:

  1. Nulupkite cukinijas ir pašalinkite sėklytes (jei bus). Stambiai sutarkuokite daržoves. Truputį pasūdykite, permaišykite ir palikite 15 min.
  2. Nuspauskite išsiskyrusias cukinijų sultis. Idealiai turėtų gautis apie 450 g sausokos cukinijų masės.
  3. Dėkite į daržoves grietinę, įberkite kepimo miltelius su miltais, įberkite pipirų ir druskos, dėkite kiaušinių trynius. Gerai viską permaišykite.
  4. Baltymus suplakite iki purumo ir atsargiai mentelė įmaišykite į anksčiau paruoštą cukinijų tešlą.
  5. Užtieskite skardą kulinariniu popieriumi, sutepkite jį rafinuotu aliejumi.
  6. Smulkiai sukapokite žalumynus ir pabarstykite jais skardą. Išverskite tešlą, išlyginkite, ji turi gulti apie 2 cm storio sluoksniu.
  7. Pašaukite skardą į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15-25 min.
  8. Atsargiai perkelkite gatavą paplotį ant sauso virtuvinio rankšluosčio ir palaukite kol atauš ( apie 30 min).
  9. Įdaro paruošimui pertrinkite varškę per sietą. Išspauskite česnaką, smulkiai sukapokite žalumynus, sumaišykite šiuos produktus su varške, pasūdykite.
  10. Nuimkite ataušusį paplotį nuo pergamento ir paskirstykite įdarą po jį.
  11. Kietai susukite vyniotinį, apvyniokite jį maistine plėvele ( ji reikalinga gaminio formos išlaikymui) ir dėkite į šaldytuvą porai valandų. Paskui supjaustykite vyniotinį porcijiniais gabaliukais ir patiekite į stalą.
  12. Kaip apetitišką papildymą prie vyniotinio galima patiekti kokį nors padažą – grietinės ar pomidorų pastos pagrindu, galima šiltą sūrio ar tiesiog naminį majonezą.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close