Receptai

Sluoksniuotas šašlykas iš jautienos su faršu. Taip jūs dar negaminote!

Ingredientai:

  • jautiena – 3 kg
  • kurdiuko riebalai – 600 g
  • druska – pagal skonį
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • kalendra – pagal skonį
  • kuminas – pagal skonį
  • petražolės – 0,5 pundelio
  • saldusis pipiras – 1 vnt
  • žalia kalendra – 0,5 pundelio
  • paprika – pagal skonį

Paruošimas

Mėsą padalinkite į 2 dalis. Pirmą dalį supjaustykite plonais lakštais ir išdėliokite truputį
uždėdami vieną kraštą ant kito. Gavosi apatinis sluoksnis. Pasūdykite jį, pabarstykite
pipirais ir kuminu. Padarykite lakštus- ruošinius viršutiniam sluoksniui.

Plonomis plokštelėmis supjaustykite 3 kurdiukus. Dėkite juos ant mėsos.

Antrą jautienos dalį ir likusį kurdiuką sumalkite mėsmale. Blenderyje susmulkinkite
petražoles, kalendrą, saldųjį pipirą. Dėkite kalendrą, kuminą, druską, pipirus pagal skonį.

Gautą mišinį dėkite į faršą, permaišykite.

Lygiu sluoksniu paskirstykite faršą ant kurdiuko. Truputį prispauskite rankomis.

Užspauskite faršą anksčiau paruoštais jautienos lakštais. Uždenkite plėvele ir dėkite į
šaldymo kamerą 2 val. Sustingusį mėsos „sumuštinį“ supjaustykite išilgai juostelėmis, o
paskui skersai porcijiniais gabalėliais ir atsargiai kiekvieną pradurkite iešmu.

Dėkite iešmus su mėsa ant įkaitintų, bet pasidengusių pelenais anglių. Atminkite, kad
jautiena, kad neperdžiūtų, turi būti vidutiniškai iškepusi. Stebėkite, kad faršas tolygiai
suliptų iš visų pusių, todėl periodiškai apverskite iešmus.

Būtinai patiekite jautienos šašlyką su plonu lavašu, agurkais ir pomidorais. Labai tiks
papildyti patiekalą plonai supjaustytais raudonojo svogūno žiedais.

Mėgaukitės turtingu skoniu ir nepamirškite pasidalyti receptu su draugais!

Related Articles

You cannot copy content of this page