Receptai

Šokoladinis-vanilinis keksas „Diena ir naktis“

  • kiaušiniai 3 vnt
  • cukrus 1 stiklinė
  • kvietiniai miltai 2 stiklinės
  • pienas 1 stiklinė
  • vanilinis cukrus 10 g
  • kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
  • kakava 3 valgomieji šaukštai
  • vanduo 100 ml
  • sviestas 10 g
  • juodasis šokoladas 50 g

Paruošimas:

Dubenyje suplakite kiaušinius su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Porcijomis supilkite pieną
ir ištirpintą sviestą. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir berkite į mišinį. Kruopščiai
permaišykite masę. Pusę atskirkite ir perpilkite į kitą dubenį.

Puodelyje sumaišykite kakavos miltelius su 100 ml vandens. Pilkite mišinį į vieną iš
dubenėlių su tešla. Permaišykite.

Apvalią 26-28 cm diametro kepimo formą sutepkite nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus. Į
centrą dėkite stiklinę. Supilkite tešlą iš 2 dubenėlių vienu metu iš priešingų pusių.

Pabarstykite smulkintu šokoladu.

Kepkite keksą 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Ištraukite stiklinę ir keksą iš
formos. Mėgaukitės!

Related Articles

You cannot copy content of this page