Receptai

Stikliniai makaronai su mėsa

Ingredientai

  • stikliniai makaronai 250 g
  • jautiena 300 g
  • paprika 1 vnt
  • morka 1 vnt
  • svogūnas 1 vnt
  • agurkai 2 vnt
  • česnakas 3 skiltelės
  • sojos padažas 1 valgomasis šaukštas
  • saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • actas 1 valgomasis šaukštas
  • vanduo 4 valgomieji šaukštai
  • kalendra 0,25 arbatiniai šaukšteliai
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatiniai šaukšteliai

Paruošimas

Pradžiai užpilkite makaronus verdančiu vandeniu 10-15 min. Nebijokite, jie neištiš!

Keptuvėje su aliejumi apkepkite mėsos gabalėlius, kol apskrus.

Dėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus, pamaišydami.

Paskui dėkite papriką ir morką, pjaustytą šiaudeliais. Kepkite dar 5 minutes, po to berkite druską, pipirus, kalendrą.

Paskui į keptuvę dėkite lazdelėmis supjaustytą agurką ir išspaustą česnaką, permaišykite ir sudėkite makaronus.

Į makaronus pilkite sojos padažą, atskiestą vandeniu ir actu. Kruopščiai permaišykite ir palaikykite ant ugnies dar porą minučių. Neškite patiekalą ant stalo!

Kai rinksitės makaronus, nesupainiokite jų su ryžių makaronais. Jie abu atrodo skaidrūs, tačiau peržiūrėkite sudėtį. Stikliniai makaronai yra ankštinių makaronai, o štai ryžių, suprantama, gaminami iš ryžių ir tampa balti juos verdant. Jų sudėtis skurdesnė, o iš išvaizdos jie daugiau primena spagečius.

Ruoškite stiklinius makaronus su sezoninėmis daržovėmis, paukštiena ir jūros gėrybėmis – šis receptas universalus.

Related Articles

You cannot copy content of this page