Receptai

Vyniotinis „Silkė pataluose“

Ingredientai:

– silpnai sūdyta silkė 230 g
– bulvės 300 g
– morkos 300 g
– burokėliai 300 g
– svogūnai 60 g
– krapai 7 g
– želatina 15 g
– vanduo 90 ml
– majonezas 100 g

Paruošimas:

1. Paruoškite būtinus produktus iš sąrašo. Iš anksto išvirkite daržoves su lupenomis. Jas galima virti
viename puode. Želatiną užpilkite nurodytu vandens kiekiu, permaišykite , palikite 10-15 minučių, kad želatinos kruopelės ištirptų.

2. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su smulkintais krapais, dėkite 1 valgomąjį šaukštą majonezo, kruopščiai permaišykite.

3. Išvirusias daržoves atvėsinkite ir nulupkite. Bulves, morką ir burokėlius smulkiai sutarkuokite, gautą masę išdėliokite į 3 skirtingas gilias lėkštes. Į burokėlius ir morkas dėkite po 1 valgomąjį šaukštą majonezo, o į bulves 2 šaukštus, permaišykite.

4. Išbrinkusią želatiną įkaitinkite mikrobangų krosnelėje ar vandens vonelėje, kol pilnai ištirps, neužvirindami, paskui truputį atvėsinkite. Želatiną išpilstykite į daržoves. Į svogūnus pilkite 1 valgomąjį šaukštą želatinos, permaišykite. Likusią želatiną tolygiai paskirstykite po kitas daržoves, kruopščiai permaišykite.

5. Stačiakampę lentelę uždenkite maistine plėvele. Ant jos paeiliui formuokite juosteles iš burokėlių, bulvių ir morkų. Tai galima daryti arbatiniu šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu.

6. Silpnai sūdytą silkę išdarinėkite į file, pašalinkite visus kaulus. Žuvies file supjaustykite gabaliukais, dėkite į daržovių pakloto vidurį.

7. Ant silkės uždėkite svogūnus su žalumynais.

8. Maistinės plėvelės pagalba susukite daržovių paklotą su įdaru į standų vyniotinį.

9. Vyniotinį apsukite plėvele, rankomis suteikite teisingą formą. Dėkite jį į šaldytuvą sustingti mažiausiai 6 val.

10. Praėjus nurodytam laikui vyniotinį supjaustykite porcijomis.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page