Receptai

Svečiuose paragavau labai skanų patiekalą iš vištos kepenėlių, aš taip anksčiau neruošiau. Dalinuosi receptu su jumis

Paruošimui mums prireiks:

  • svogūnas – 1 vnt
  • morka – 1 vnt
  • česnakas – 1 skiltelė
  • vištienos kepenys – 500 g
  • grietinėlė – 60 ml
  • druska ir pipirai pagal skonį

Pradžiai reikia smulkiai supjaustyti svogūną ir morką ir visa tai dėti kepti į keptuvę.

Paskui smulkiai supjaustyti česnaką ir kai svogūnai su morkomis bus beveik gatavi, suberti į keptuvę.

Paskui paimti vištienos kepenėles, išvalyti, smulkiai supjaustyti ir dėti kepti kartu su daržovėmis.

Viską apkepti 5-7 minutes, uždengti dangčiu ir troškinti, kol bus gatava, maždaug 20 minučių.
Keptuvę nuimti nuo ugnies ir leisti ataušti.

Paskui paimti blenderį, sudėti keptuvės turinį, pilti 60 ml
grietinėlės ir 60 g sviesto.

Viską sutrinti iki vienalytės masės, dėti į formą, uždengti dangčiu ir dėti į šaldytuvą 6-8 val.

Viskas, skaniausia užtepėlė (paštetas) iš vištienos kepenėlių gatava, parduotuvėje tokios jūs tikrai
nenusipirksite.

Tepame ant juodos ruginės duonos, viršų pabarstome svogūnų laiškais ir patiekiame, užtikrinu jus, kad
toks užkandis iš vištienos kepenų tikrai pats pirmas dings nuo stalo.

Related Articles

You cannot copy content of this page