Receptai

Švelni troškinta jautiena. Jautiena, troškinta pagal šį receptą, gaunasi labai švelni ir neįtikėtinai skani, mėsa tirpsta burnoje!

Jautiena, troškinta pagal šį receptą, gaunasi labai švelni ir neįtikėtinai skani, mėsa tirpsta burnoje! Jautieną mes troškinsime su svogūnais ir dideliu kiekiu sviesto, todėl gausime minkštą mėsą aromatingame padaže. Tokį patiekalą ramiai galima dėti ant šventinio stalo, paruošus prie jos mėgstamą garnyrą.

Ingredientai

  • jautiena (mentė) 1 kg
  • raudonieji svogūnai 400 g
  • sviestas 150 g
  • česnakas 3 skiltelės
  • actas 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus 1 arbatinis šaukštelis
  • vanduo 100 ml
  • kvapiųjų pipirų žirneliai 2 vnt
  • juodųjų pipirų žirneliai 7 vnt
  • druska pagal skonį

Kaip paruošti švelnią troškintą jautieną

1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite gana dideliais
gabalėliais. Dėkite į tinkamo dydžio puodo dugną viena eile. Užpilkite vandeniu.

2. Svogūnus galima imti raudonuosius arba paprastus. Supjaustykite svogūnus, dėkite juos ant
jautienos.

3. Sviestą supjaustome gabalėliais ir tolygiai išdėliojame ant svogūnų. Uždenkite dangčiu,
troškinkite 1 val.Jei reikia, galima įpilti vandens.

4. Po valandos į mėsą dėkite išspaustą česnaką. Pasūdykite, dėkite cukraus ir dviejų rūšių
pipirus. Pilkite actą.

5. Visa tai permaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 1 val. O toliau viskas pagal
pageidavimą – jei jums pasirodys per daug skysčio, atidarykite ir troškinkite kol sutirštės. Dar
viskas priklauso nuo mėsos kietumo, tada troškinimo laiką reikia didinti, kol ji pasidarys
švelni.

6. Rezultate gaunasi švelniausia troškinta jautiena, kurią tikrai verta pasigaminti.

Related Articles

You cannot copy content of this page