Receptai

Švelniausi kotletai sūrio padaže

Ingredientai

  • jautienos faršas 500 g
  • duona 3 vnt
  • kiaušinis 1 vnt
  • svogūnas 1 vnt
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai pagal skonį
  • grietinėlė 400 ml
  • lydytas sūris 150 g

Paruošimas:

Paimkite gilų dubenį su vandeniu ir dėkite ten duoną.

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir
apkepkite svogūnus, kol pagels.

Nuspauskite duoną. Sumaišykite faršą su keptais svogūnais, duona, kiaušiniu, druska ir
pipirais. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus.

Apkepkite kotletus iki auksaspalvės plutelės keptuvėje po dangčiu. Jie neturi būti pilnai
gatavi.

Puode įkaitinkite grietinėlę, paskui dėkite sūrį. Kai tik jis išsilydys, perdėkite į puodą
apkeptus kotletus.

Padarykite minimalią ugnį ir troškinkite 25 minutes po dangčiu.

Grietinėlės sūrio padažas gaunasi švelnus it šilkinis, paversdamas paprastus kotletus
rafinuotu patiekalu. Būtinai paruoškite šį receptą ir nepamirškite pasidalinti savo
įspūdžiais su kitais skaitytojais. Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page