Receptai
Švelniausi vištienos kotletukai albaniškai

Ingredientai:
- vištienos ketvirčiai – 650 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- krakmolas – 2 valgomieji šaukštai
- sviestas – 1 valgomasis šaukštas
- svogūnas – 1 vnt
- saulėgrąžų aliejus – 5 valgomieji šaukštai
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Labai smulkiai supjaustykite mėsą (650 g gryno svorio). Pasūdykite ir berkite pipirų.
Susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste kol pagels.
Sumaišykite faršą su keptu svogūnu ir majonezu. Dėkite kiaušinius, permaišykite, paskui suberkite
krakmolą ir dar kartą kruopščiai išmaišykite masę.
Saulėgrąžų aliejų įkaitinkite keptuvėje. Dėkite faršą valgomuoju šaukštu, formuodami blynus. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies po 2-3 min iš kiekvienos pusės.
Gatavus blynus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte nereikalingus riebalus.
Skaniausi mėsos blynai karšti. Taigi, tuo pat metu ruoškite ir garnyrą. Tai gali būti virtos bulvės ar bet
kokia košė. Vištienos blynelių receptas bus gera alternatyva muštiniams. Ir visiškai nenusileis skoniu.