Švelniausias skanėstas iš varškės: lengvutis kaip ledai

Ingredientai:

  • 200 ml pieno;
  • 130 g sviesto;
  • 250 g varškės;
  • 70 g cukraus pudros;
  • pakelis vanilinio cukraus;
  • 10 g želatinos + 5 valgomieji šaukštai vandens;
  • 150 g braškių;
  • 100 g bananų;
  • šokolado papuošimui.

Paruošimas:

Pirmiausia pagaminsime grietinėlę: būtent, grietinėlę. Grietinėlė iš pieno ir sviesto, pagaminta savo rankomis, žymiai skanesnė ir pigesnė už parduotuvinę, o be to, puikiai plakasi.

Į plaktuvo indą pilame pieną ir dedame minkštus sviesto gabalėlius. Toliau reikės ištirpdyti sviestą bet kokiu būdu: geriausia naudoti mikrobangų krosnelę.

Viską plakame apie 5-7 minutes blenderiu ar mikseriu, kol gauname vienalytę emulsiją. Po to supilame į plastikinį indą ir 20 min patalpiname į šaldymo kamerą – grietinėlė plakimui turi būti labai šalta.

Želatiną dedame į nedidelį dubenėlį, užpilame vandeniu ir paliekame laikui, nurodytam instrukcijoje.

Į atskirą indą dedame bet kokio riebumo varškę, pilame cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską sutriname blenderiu. Trumpam atidedame į šalį, kad cukrus ištirptų.

Šviežias braškes (arba bet kokias kitas uogas) supjaustome nedideliais kubeliais. Bananą geriau pjaustyti vėliau, kad nepatamsėtų.

Varškę dar kartą permaišome blenderiu, įpilame ištirpintą želatiną, dar kartą išmaišome.

Imame labai šaltą grietinėlę, plakame ją mikseriu: pradedame nuo mažų apsukų, o paskui didiname iki maksimalių. Turi gautis tiršta orinė masė.

Į dubenį su grietinėle per du kartus sudedame varškę, permaišome mikseriu.

Dedame braškes, nedidelius banano kubelius ir atsargiai išmaišome šaukštu.

Į plokščią dubenį dedame kulinarinį žiedą, užtiesiame kepimo popieriumi.

Dedame ant jo visą varškės masę ir patalpiname į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Galima papuošti braškių puselėmis ir šokolado drožlėmis.

šaltinis optim1stka.ru

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus