Receptai

Svogūniniai paplotėliai iš mielinės tešlos. Greitų pusryčių receptas

Ingredientai:

  • svogūnas – 1 vnt
  • česnakas – 1 skiltelė
  • vanduo – 200 ml
  • cukrus – 50 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
  • mielės – 1 arbatinis šaukštelis
  • kvietiniai miltai – 600 g

Paruošimas:

Stambiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pilkite vandenį, įmuškite kiaušinius,
susmulkinkite ingredientus blenderiu iki vienalytės būsenos.

Į kiaušinių bei svogūnų mišinį dėkite druską, cukrų, mieles ir 2 valgomuosius šaukštus
aliejaus, gerai permaišykite.

Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite valandai.

Padalinkite tešlą į 8 dalis, iš kiekvienos suformuokite paplotėlį, o paskui iškočiokite.

Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių.

Į svogūninius paplotėlius iš mielinės tešlos galima dėti daugiau česnako, jei mėgstate
pikantiškumą.

Taipogi galite paeksperimentuoti su mėgstamais prieskoniais. Paplotėlių
skonis kiekvieną kartą bus skirtingas!

Related Articles

You cannot copy content of this page