Receptai

Kaip skanu ir gražu! Nuostabios sluoksniuotos bandelės

Tokias bandeles jūs galite gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, sūriais ar saldžiais.

Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:

– pienas 125 ml
– miltai 500 g
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– vanduo 225 ml
– aliejus 2 valgomieji šaukštai
– sausos mielės 7 g

Šiltą pieną ir šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi, druska.

Miltus sijojame ir sumaišome su mielėmis. Sausą mišinį suberiame į skystį ir užminkome tešlą – ji bus
lipni, bet stangri. Dabar porcijomis įmaišykite aliejaus.

Rankas sutepame aliejumi, stalviršį taip pat, minkome tešlą rankomis 7-10 min, kol ji netaps minkšta ir
elastinga, saikingo lipnumo. Dedame tešlą į indą, uždengiame plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 1,5 val.

Paminkome ir vėl leidžiame jai pakilti dar 40 min.

Aromatui paimkite savo mėgstamiausius prieskonius.

Stalviršį pabarstome miltais ir kočiojame tešlą nelabai storu sluoksniu. Išpjauname apskritimus.

3 apskritimus sutepame vandeniu ir pabarstome prieskoniais, dedame vienas ant kito po 4 vienetus –
viršutinio sluoksnio netepame vandeniu ir prieskoniais. Jei norite saldžių bandelių, tada imkite saldžius
prieskonius.

Skardą užtiesiame kepimo popieriumi ir išdėliojame bandeles, uždengiame ir paliekame 30 min.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame su garais (indą su vandeniu dedame į orkaitę) 25 min.

Jei norite, gatavas bandeles sutepkite sviestu, sumaišytu su prieskoniais. Kad bandelės ilgiau liktų
minkštos, jas karštas uždenkite plėvele ir palikite kol atauš.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page