Receptai

Tortas „Eglės kankorėžis“

Jums prireiks:

Tešlai:

  • kiaušiniai – 4 vnt
  • cukrus – 120 g
  • kakavos milteliai – 20 g
  • miltai – 110 g
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • malti prieskoniai: gvazdikėliai (ant peilio galo), cinamonas, imbieras, muskato riešutas – pagal skonį

Kremui:

  • šokoladinis maskarponės sūris – 250 g (iš anksto išimti iš šaldytuvo)
  • šokoladas – 100 g
  • konjakas – 2 valgomieji šaukštai
  • šokolado plokštelės (draže) ar maži apvalūs sausainiai šokolado glazūroje – apipavidalinimui

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Jei naudojate skardą, užtieskite ją kepimo popieriumi ir sutepkite sviestu, jei kepimo formą, tai tiesiog sutepkite ją sviestu.
  3. Į atskirą indą išsijokite visus sausus ingredientus kartu su prieskoniais.
  4. Kitame inde suplakite kiaušinius kartu su cukrumi, kad išeitų puri masė, dėkite į ją sausą mišinį ir permaišykite mentele kol taps vienalytė.
  5. Gautą tešlą pilkite į skardą ar kepimo formą ir žiūrėkite, kad tešla pasiskirstytų tolygiai.
  6. Dėkite skardą/formą į orkaitę 12 min, gatavumą patikrinkite degtuku ar mediniu pagaliuku: jei jis išlenda iš tešlos sausas, reiškia, biskvitas gatavas.
  7. Dėkite gatavą biskvitą ant lygaus paviršiaus, kad jis atauštų.
  8. Kremo paruošimui į maskarponės sūrį (jis turi būti kambario temperatūros) pilkite pašildytą konjaką ir lengvai paplakite mikseriu.
  9. Ištirpinkite šokoladą, dėkite į šį mišinį ir, nustatę mikserį mažu greičiu, gerai permaišykite.
  10. Iš kartono gabalo iškirpkite kankorėžio formos trafaretą.
  11. Supjaustykite ataušusį biskvitą į 3-4 stačiakampius, dėkite juos vieną ant kito ant trafareto ir aštriu peiliu apipjaukite tokiu būdu, kad jų pusapvalė forma būtų panaši į kankorėžį.
  12. Dėkite apatinį biskvitą į indą, kuriame patieksite tortą, sutepkite jį kremu, viršuje sekantį ir taip iki pabaigos, torto viršų sutepkite kremo likučiais.
  13. Padėdami nuo „kankorėžio“ smaigalio , viršuje priklijuokite šokolado draže ar sausainiukus tokiu būdu, kad jie eitų vienas ant kito kaip žvyneliai.

Patiekiant tortą „Eglės kankorėžis“ galima papuošti eglės ar pušies šakele.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close