Receptai
Torto-užkandžio iš cukinijos vakarienei

Ingredientai:
– 800 g cukinijų vidutinio dydžio cukinija
– 200 g grietinės arba jogurto
– 200 g brinza arba minkšto sūrio
– Ryšulėlis rukolos arba kitokių žalumynų
– Ryšulėlis krapų
– 1 skiltelė česnako
– Prieskoniai, druska pagal skonį
Gaminimas:
- Gerai nuplauk cukinijos ir nulupk odelę, jei reikia. Supjaustyk apskritimais, 0,5-1 cm storio. Sudėk į dubenėlį, pasūdyk, pridėk prieskonių ir leisk pastovėti 10 minučių.
- Kepimo groteles ar skardą užklok kepimo popieriumi,sudėk cukinijos. Kepk orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje iki iškeps. Kai tik pasidarys minkšti ir šiek tiek paskrus, reiškia, kad jau iškepė.
- Kol kepa cukinijos, paruošk padažą. Sumaišyk grietinę ar jogurtą su pjaustytais žalumynais, česnaku, druska ir prieskoniais.
- Kai tik cukinijos atvės, pradėk daryti tortą.
- Ant didelės lėkštės išdėliok aguročio gabalėlius, ištepk padažu ir pabarstyk brinza. Tada vėl dėk cukinijos eilę ir t.t. Torto viršų ištepk padažo likučiais ir papuošk šviežiais žalumynais.
- Tortą galima valgyti ir iškart, bet geriau pakentėti ir porą valandų palaikyti šaldytuve, kad geriau susigertų skoniai ir kvapai. Gero apetito!