Receptai

Torto-užkandžio iš cukinijos vakarienei

Ingredientai:

– 800 g cukinijų vidutinio dydžio cukinija
– 200 g grietinės arba jogurto
– 200 g brinza arba minkšto sūrio
– Ryšulėlis rukolos arba kitokių žalumynų
– Ryšulėlis krapų
– 1 skiltelė česnako
– Prieskoniai, druska pagal skonį

Gaminimas:

  1. Gerai nuplauk cukinijos ir nulupk odelę, jei reikia. Supjaustyk apskritimais, 0,5-1 cm storio. Sudėk į dubenėlį, pasūdyk, pridėk prieskonių ir leisk pastovėti 10 minučių.
  2. Kepimo groteles ar skardą užklok kepimo popieriumi,sudėk cukinijos. Kepk orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje iki iškeps. Kai tik pasidarys minkšti ir šiek tiek paskrus, reiškia, kad jau iškepė.
  3. Kol kepa cukinijos, paruošk padažą. Sumaišyk grietinę ar jogurtą su pjaustytais žalumynais, česnaku, druska ir prieskoniais.
  4. Kai tik cukinijos atvės, pradėk daryti tortą.
  5. Ant didelės lėkštės išdėliok aguročio gabalėlius, ištepk padažu ir pabarstyk brinza. Tada vėl dėk cukinijos eilę ir t.t. Torto viršų ištepk padažo likučiais ir papuošk šviežiais žalumynais.

  1. Tortą galima valgyti ir iškart, bet geriau pakentėti ir porą valandų palaikyti šaldytuve, kad geriau susigertų skoniai ir kvapai. Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page