Receptai

Tortas iš aguročių

Torto-užkandžio gaminimui pasirink sultingus aguročius, kuriuose dar nėra susiformavusių sėklyčių. Tarp sluoksnių galima dėti įvairiausius žalumynus, pomidorus, keptas paprikas arba baklažanus.

Ingredientai

  • 3 jauni aguročiai
  • 200 g grietinės arba jogurto
  • 200 g brinzos arba minkšto sūrio
  • Ryšulėlis rukolos arba kitokių žalumynų
  • Ryšulėlis krapų
  • 1 skiltelė česnako
  • Prieskoniai, druska pagal skonį

Gaminimas

  1. Gerai nuplauk aguročius ir nulupk odelę, jei reikia. Supjaustyk apskritimais, 0,5-1 cm storio. Sudėk į dubenėlį, pasūdyk, pridėk prieskonių ir leisk pastovėti 10 minučių.
  2. Kepimo groteles ar skardą užklok kepimo popieriumi, sudėk aguročius. Kepk orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje iki iškeps. Kai tik pasidarys minkšti ir šiek tiek paskrus, reiškia, kad jau iškepė.
  3. Kol kepa aguročiai, paruošk padažą. Sumaišyk grietinę ar jogurtą su pjaustytais žalumynais, česnaku, druska ir prieskoniais.
  4. Kai tik aguročiai atvės, pradėk daryti tortą.
  5.     Ant didelės lėkštės išdėliok aguročio gabalėlius, ištepk padažu ir pabarstyk brinza. Tada vėl dėk aguročių eilę ir t.t. Torto viršų ištepk padažo likučiais ir papuošk šviežiais žalumynais.

  1. Tortą galima valgyti ir iškart, bet geriau pakentėti ir porą valandų palaikyti šaldytuve, kad geriau susigertų skoniai ir kvapai. Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close