Tortas ” Napoleonas” per pusvalandi nesiterliojant su lakstais!

Šio recepto idėja – pagaminti visiems žinomą tortą „Napoleonas“, nesiterliojant su lakštais.

Ingredientai:

Sluoksniuotos bemielės tešlos – vienas 0,5 kg pakelis.
Kremas:

3 kiaušiniai,
200 g sviesto,
250 ml pieno,
2 šaukštai miltų,
100 g cukraus,
300 ml sutirštinto pieno.
Gaminimas:

Sluoksniuotą tešlą išdėlioti ant miltais apibarstytos lentelės. Jei ji sušąlusi, palaukti, kol taps minkšta. Jei tešla kaip stambus briketas, reikia ją iškočioti 4–5 mm storio lakštais.

Jei tešla kaip plastilinas, kočioti nereikia. Bet aš vis tiek iškočiojau. Tešlą supjaustyti 2–3 cm kvadratais. Patogiausia tešlą pjaustyti apvaliu peiliu, skirtu picai.

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti ant jo tešlos kvadratėlius taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Kepti, kol įgaus ryškiai gelsvą spalvą 200–220 C temperatūroje.

Išimti iš orkaitės, atvėsinti, kad būtų šilti. Keletą iškeptų kvadratėlių padėti į šalį – jie bus naudojami tortui papuošti. Likusius kvadratėlius supilti į didelį puodą arba dubenį.

Truputį paminkyti apkeptą tešlą, kad ketvirtadalis apimties subyrėtų į gabalėlius. Jei turite plakiklį, sudėkite į indą kiaušinius, tirštintą pieną, cukrų, miltus. Supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės. Supilkite į puodą.

Puodą su mase dėkite virti ant vidutinės arba didelės ugnies ir nuolat maišykite, kol sutirštės.

Kremas turi tapti panašus į tirštą manų košę. Į karštą kremą sudėti sviestą ir išmaišyti, kad sviestas vienodai pasiskirstytų. Jei norite gauti švelnesnį kremą, galite jį suplakti plakikliu.

Karštą kremą supilti į dubenį su iškeptais ir gerai sumaigytais tešlos kvadratėliais. Labai atsargiai išmaišyti.

Kvadratinę arba trikampę formą iškloti folija arba kepimo popieriumi, galima naudoti polietileno plėvelę, skirtą kepimui. Išpilti torto masę, lengvai prispausti, kad nebūtų oro juostelių.

Atvėsinti iki kambario temperatūros, o tada padėti į šaldytuvą.

Kelis paliktus kvadratėlius sumaigyti iki trupinių. Tortą išimti iš formos ir folijos (popieriaus, plėvelės). Apvolioti tortą trupiniuose. Prieš patiekiant supjaustyti gabalėliais.

šaltinis www.vmarkus.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus