Virtuve

Tradicinis apetitiškų eklerų receptas. Pirštelius apsilaižysi!

Jums prireiks:

tešlai:

  • stiklinė pieno (250 ml)
  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušiniai

Plikytam kremui:

  • 400 ml pieno
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt
  • 1,5 valgomojo šaukšto krakmolo
  • cukrus – 80 g
  • vanilė arba vanilinas pagal skonį

Gaminame

Tešla

  1. Nedideliame puode sumaišome pieną, tirpintą sviestą ir druską. Išsijojame miltus, sumaišome ir užviriname masę. Nuimame ją nuo viryklės ir leidžiame truputį ataušti.
  2. Pastoviai plakdami mišinį, dedame kiaušinius.
  3. Paruoštą tešlą supilame į konditerinį maišelį (jei nėra, naudokite celofaninį maišelį, nukirpę nuo jo kampą). Dabar ant skardos, užtiestos pergamentu, spaudžiame tešlą iš maišelio. Darykite apie 10 cm ilgio juosteles, palikdami maždaug 5 cm intervalus tarp jų.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti 25 min. Tuo metu negalima darinėti orkaitės! Kai eklerai bus gatavi, padarykite juose skyles plikytam kremui.

Plikytas kremas

  1. Gerai suplakame trynius su cukrumi ir vanile. Palaipsniui pilame pieną ir sijojame miltus. Toliau maišydami berkite krakmolą. Stebėkite, kad nebūtų gumulėlių. Tešlą dedame į mikrobangų krosnelę 3-5 min maksimaliu galingumu.
  2. Kai  kremas bus gatavas, pripildykite juo eklerus.
  3. Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir paliekite juo gatavus pyragaičius. Skanumėlis!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close