Patarimai

Trys šefo paslaptys, kad faršas keptuvėje visada liktų minkštas ir sultingas

Dažnai būna taip, kad paruošus faršas virsta pilka sausa mase – beveik traška tarp dantų. Ir toks
guminis, kad kramtyti reikia ne mažiau, nei mėsos gabalą. Kad taip niekada nenutiktų, atminkite 3
niuansus.

Padarykite didesnę ugnį, įpilkite aliejaus

Lėtas produktų ruošimas – tai nuostabu! Sous vide dabar madingas. Bet tik ne tada, kai jūs ruošiate
sultingą įdarą blyneliams. Jei ugnis bus per silpna, faršas nesulips, o drėgmė nespės išgaruoti. Dėl to iš
mėsos išeis visos sultys ir skaniausia kartu su jomis.

Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus. Skoniui galima naudoti aliejaus ir sviesto mišinį kaip
geriausiuose restoranuose. Būkite atidūs: jei įpilsite per daug, faršas prisigers riebalų ir taipogi bus
neskanus.

Kepkite nedidelėmis porcijomis

Išversti visą masę į keptuvę ir uždengti dangčiu – per didelis švaistymas. Jei jūs kepate daugiau nei 300
g, pabandykite padaryti tai dalimis per 2-3 kartus. Patikėkite, įdėtos pastangos to vertos – masė gaunasi
orinė, sultinga ir rusva.

Naudokite samtį ar mentelę su įpjovomis

O šią paslaptį galima nusižiūrėti iš restorano virtuvės. Naudojant samtį tam, kad išimtumėte faršą,
nereikalingi riebalai liks keptuvėje. Nebijokite, kad patiekalas bus per sausas – mėsa sugeria būtiną aliejaus kiekį kepimo metu.

Tik įsivaizduokite, koks skanus bus Bolonijos padažas su tokiu faršu! Ir dar viena paslaptis: taip pat,kaip
ir mėsą, faršą reikia sūdyti arčiau visiško gatavumo. Kitaip iš jo išeis visa drėgmė. Tikimės, jūs jau
naudojatės šiomis paprastomis taisyklėmis gamindami faršą. O jei ne, rekomenduojame išsisaugoti jas ir
pasidalinti su draugais!

Related Articles

You cannot copy content of this page