Receptai

Užkandis iš bulvių šventiniam stalui (skanu, paprasta ir visi produktai prieinami)

Aš būtinai gaminu patiekalus iš bulvių šventiniam stalui, todėl, kad tai visada skanu ir nebrangu. Šiandieninis patiekalas ne visai įprastas. Bet gaminamas paprastai. Pas mus tokius rutuliukus įvertino visi!

Labai švelnūs viduje, stulbinančio aromato ir su traškia plutele! Jie visada stalo centre!

Bulvių košę geriau pasiruošti iš anksto. Aš nededu į ją nei sviesto, nei pieno, nei vandens! Bulves paprasčiausiai išverdu pasūdytame vandenyje, sutrinu košę ir ataušinu. Pageidautina, kad neliktų gumulėlių.

Supjaustau kumpį smulkiais kubeliais. Vietoje kumpio, žinoma, galima imti bet kokius dešrų gaminius ar mėsą.

Taip pat labai skanu su grybais.

Dedu pjaustytą kumpį į bulves. Ten pat dedu dedu smulkiai supjaustytą česnaką ir kiaušinį. Permaišau.

Dedu druską, prieskonius ir miltus. Vėl permaišau. Prieskonius galima imti bet kokius.

Aš dedu truputį saldžiosios paprikos ir juodųjų pipirų.

Plaku kiaušinius gilioje lėkštutėje. Į kitą lėkštę beriu maltus džiūvėsėlius. Aš juos gaminu pati.

Tam sutarkuoju batoną ir padžiovinu orkaitėje.

Formuoju rutuliukus. Iš tešlos formuoju paplotėlį, vidurį dedu gabalėlį sūrio ir susuku taip, kad gautųsi rutuliukas.

Rutuliuką iš pradžių sumirkau kiaušinių mišinyje, paskui džiūvėsėliuose, paskui vėl kiaušinyje ir vėl į džiūvėsėlius.

Viską reikia daryti greitai. Štai tokie rutuliukai gavosi:

Gilioje keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu rutuliukus. Paskui dėlioju ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinčiau nereikalingą aliejų.


Ir galima dėti ant stalo!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page