Receptai

Užkandis iš vištienos kepenų, kuris nustebins jūsų svečius

Receptas labai paprastas, o pats užkandis gaunasi sotus ir neapsakomai skanus. Mes įpratome, kad
ruošiant panašius užkandžius, kepenis būtina smulkinti, kepti, pertepti, susukti ar dėlioti sluoksniais. O jei
jūs ryžotės gaminti tortus ar vyniotinius iš kepenų, tada jums prireiks papildomo laiko įdaro paruošimui.

Taip, sutinku, tai skanūs patiekalai, tačiau norint juos paruošti, būtina pusę dienos stovėti prie viryklės.
Todėl šiandien aš noriu pasidalinti puikiu kepenėlių užkandžio receptu, kuris papuoš ne tik kasdieninį,
bet ir šventinį stalą.

Produktų kiekis apskaičiuotas 26 porcijoms.

Paruošimas užima 40 min, o pats gaminimas – 20 min.

Produktų sąrašas:
– vištienos kepenys – 500 g
– kumpis – 300 g
– medus – 1 arbatinis šaukštelis
– česnakas – 3 skiltelės
– malta saldžioji paprika – 0,5 arbatinio šaukštelio
– sojos padažas – 60 g
– citrinos sultys – 40 g
– aliejus – 20 g
– malti juodieji pipirai – 2 žiupsniai

Receptas:

Prieš pradedant ruošti, kepenis reikia gerai nuplauti, nepamiršus patikrinti ar nėra tulžies pūslės,
perpjauti į 2 dalis ir perdėti į tinkamą indą.

Vištienos kepenys yra švelnios, todėl galima naudoti bet kokį marinatą pagal savo skonį. Taigi,
sumaišome sojos padažą, aliejų, citrinos sultis, medų, papriką, pipirus ir smulkintą česnaką. Atkreipiame
dėmesį į medų, jis turi pilnai ištirpti. Jei jūs neturite medaus, tai ne priežastis atsisakyti užkandžio. Jį
galima pakeisti cukrumi.

Kepenys turi marinuotis ne mažiau 15-20 min.

Tuo metu paruošime kumpį. Tiesa, kumpį galima pakeisti plonai supjaustyta kiaulienos krūtinėle. Kad
krūtinėlės juostelės būtų reikiamo storio, mėsą truputį palaikykite šaldiklyje. Skonis dėl to nesuges.
Iš tokio kiekio kepenų jums turi išeiti 26 vienetai kepenėlių kumpyje. Aš šiandien naudoju 200 g šalto
rūkymo kiaulienos kumpio ir 190 g jautienos kumpio. Jūs galite imti kokį norite.

Ant vieno kumpio krašto dedame kepenų gabaliuką ir susukame du kartus. Likusį kumpį nupjauname.

Kad suktinukai neišsiardytų, sutvirtiname dantų krapštukais.

Ruošinius sutepame likusiu marinatu ir dedame į skardą. Iš kiaulienos kumpio man išėjo 12 vnt. O štai iš jautienos kumpio man išėjo 14 suktinukų.

Užkandį gaminame orkaitėje 200-220 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Jei kumpis paskrudo, reiškia
galima išimti.

Aromato neįmanoma nusakyti žodžiais! Žemiau užkandžio foto su kiauliena ir jautiena.

Prieš patiekdami nepamirškite išimti dantų krapštukų. Užkandį gražiai išdėliojame lėkštėje, o viduryje
dedame smulkintus svogūnus ir žalumynus, kuriuos pabarstome druska, cukrumi ir apliejame citrinos
sultimis.

Trumpai tariant, užkandis su kiauliena išeina švelnesnis, o štai užkandis su jautiena turi ryškiau išreikštą
skonį.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page