Receptai
Užkeptas karbonadas su parmezanu: patiekalų karalius šioms Kalėdoms

Norite pagaminti sultingą, aromatingą mėsos patiekalą šventiniam stalui? Ir dar tokį, kad visi prašytų recepto ir pirštelius apsilaižytų?
Štai jums autorinis kiaulienos karbonadų , užkeptų parmezane, receptas. Išbandykite – nepasigailėsite!
Ingredientai:
- 4 kiaulienos karbonadai be kaulo ( apie 2,5 cm storio)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 dideli kiaušiniai
- druska ir pipirai pagal skonį
- 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis prieskonių su paprika
- 1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių
- 1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
- 1 stiklinė tarkuoto parmezano
Instrukcija:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Aptepkite karbonadus alyvuogių aliejumi ( sunaudokite tik 1 šaukštą!), pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš abiejų pusių.
- Dubenėlyje suplakite 2 kiaušinius, berkite česnakų, svogūnų miltelius, prieskonių mišinį ir petražoles, išmaišykite.
- Į atskirą nedidelį dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
- Į trečią nedidelį dubenėlį suberkite parmezaną.
- Padenkite karbonadus sūriu taip, kad jis pilnai padengtų juos iš abiejų pusių.
- Pamerkite karbonadus į kiaušinių masę, paskui pilnai padenkite džiūvėsėliais iš abiejų pusių.
- Sutepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi (sunaudokite antrą šaukštą).
- Dėkite karbonadus į formą ir kepkite 15 min, paskui atsargiai apverskite juos ir kepkite dar 15-30 min kol susidarys gelsva plutelė.
Gero apetito!