Virtuve

Užkeptas karbonadas su parmezanu: patiekalų karalius šioms Kalėdoms

Norite pagaminti sultingą, aromatingą mėsos patiekalą šventiniam stalui? Ir dar tokį, kad visi prašytų recepto ir pirštelius apsilaižytų?

Štai jums autorinis kiaulienos karbonadų , užkeptų parmezane, receptas. Išbandykite – nepasigailėsite!

Ingredientai:

  • 4 kiaulienos karbonadai be kaulo ( apie 2,5 cm storio)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių su paprika
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių
  • 1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
  • 1 stiklinė tarkuoto parmezano

Instrukcija:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Aptepkite karbonadus alyvuogių aliejumi ( sunaudokite tik 1 šaukštą!), pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš abiejų pusių.
  3. Dubenėlyje suplakite 2 kiaušinius, berkite česnakų, svogūnų miltelius, prieskonių mišinį ir petražoles, išmaišykite.
  4. Į atskirą nedidelį dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
  5. Į trečią nedidelį dubenėlį suberkite parmezaną.
  6. Padenkite karbonadus sūriu taip, kad jis pilnai padengtų juos iš abiejų pusių.
  7. Pamerkite karbonadus į kiaušinių masę, paskui pilnai padenkite džiūvėsėliais iš abiejų pusių.
  8. Sutepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi (sunaudokite antrą šaukštą).
  9. Dėkite karbonadus į formą ir kepkite 15 min, paskui atsargiai apverskite juos ir kepkite dar 15-30 min kol susidarys gelsva plutelė.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page
Close