Receptai

Užpilame kotletus padažu ir kepame pusę valandos: užkandis ir garnyras viename patiekale

Paprastas receptas iš kopūsto ir faršo nepaliks abejingo nė vieno šeimoje. Per pusę valandos orkaitėje
iškepa skaniausi kotletai, kuriuos galima valgyti ir kaip garnyrą, ir kaip užkandį.

500 g kopūstų imame 1 didelę morką, apie 120 g svogūnų, porą skiltelių česnako ir 500 g bet kokio
faršo. Be to, mums prireiks kiaušinio, stiklinės nuplautų ryžių, trupučio citrinpipirių, druskos ir aliejaus.
Užpilą padarysime iš pomidorų pastos, grietinės, vandens ir druskos.

Kopūstus pjaustome, morkas tarkuojame, svogūnus pjaustome nedideliais pusžiedžiais. Apkepame
keptuvėje pradedant nuo svogūno, paskui dedame morkas ir paskutinius – kopūstus. Apkepame apie 5
min. Paskui išspaudžiame česnaką, troškiname porą minučių ant lėtos ugnies ir išjungiame viryklę.

Į dubenį su faršu beriame druską, perplautus ryžius, įmušame kiaušinį. Dedame keptas daržoves iš
keptuvės, permaišome ir formuojame didelius kotletus. Dedame juos į kepimo formą.

Darome užpilą: 2 šaukštai pomidorų pastos, 4 šaukštai grietinės, 900 ml vandens. Sūdome ir padažu
užpilame formą.

Liko tik pašauti formą į orkaitę maždaug pusantros valandos. Kepame 190 laipsnių temperatūroje.

Related Articles

You cannot copy content of this page