Receptai

Varškės desertas puikiai laiko formą. Tik pažvelkite, kaip efektingai jis atrodo perpjovus

Ingredientai

  • varškė – 350 g
  • grietinė – 100 g
  • želatinas – 20 g
  • vanduo – 100 ml
  • medus – 60 g
  • vanilės ekstraktas – 5 ml
  • graikiniai riešutai – 100 g
  • lazdynų riešutai – 50 g
  • pistacijos – 50 g
  • džiovinti abrikosai – 40 g
  • džiovintos spanguolės – 100 g
  • datulės – 100 g

Paruošimas:

Giliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, vanilės ekstraktą ir medų. Suplakite masę
blenderiu iki vienalytės būsenos. Dėkite džiovintas spanguoles, lazdynų riešutus ir
pistacijas.

Užmerkite želatiną šaltame vandenyje pagal instrukciją, paskui pakaitinkite vandens
vonelėje ar mikrobangėje. Plona srovele supilkite želatiną į varškės masę, pastoviai
maišydami.

Peiliu susmulkinkite džiovintus abrikosus, datules ir graikinius riešutus. Dėkite juos į
varškės masę ir kruopščiai permaišykite.

Imkite švarų plastikinį butelį ir nupjaukite kakliuką.

Perdėkite mišinį į butelį ir uždenkite folija.

Padėkite butelį į šaldytuvą 2-3 val. Paskui atsargiai perkirpkite žirklėmis iš vienos pusės
ir išimkite desertą. Supjaustykite riekutėmis ir patiekite.

Varškės desertas puikiai laiko formą. Tik pažvelkite, kaip efektingai jis atrodo perpjovus.

Pabandykite įdėti į varškę truputį cukatų, šokolado drožlių arba kakavos. Ir jūs gausite
visiškai naują, nepakartojamą skonį.

Related Articles

You cannot copy content of this page