Receptai

Vengriškas vyniotinis su aguonomis: klasikinis gaminimo receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą. Gaminsime pagal receptą iš mūsų puslapio.

 

Reikalingi produktai

  • Aguonų įdaras — 0,3 kg

 

Tešlai

  • miltai — 0,5 kg
  • sviestas — 185 g
  • cukrus — 2,5 v.š.
  • sausos mielės — 7 g
  • kiaušinio trynys — 1 vnt.
  • šaltas pienas — 3/4 stikl.

 

Aptepimui

  • kiaušinis — 1 vnt.
  • kiaušinio baltymas — 1 vnt.

 

Pradedam gaminti:

Pagal receptą paruošiam įdarą.

Užmaišom tešlą. Į puodelį supilam miltus, mieles, cukrų, druską, viską gerai išmaišom. Pjaustom sviestą gabalėliais (turi būti kambario temperatūros). Sudedam į dubenį. Kiaušinio baltymą atskiriam nuo trynio. Trynį dedam į tešlą ir pripilam pieno. Užmaišom tešlą, ji bus gana standi. Tešlą (jau išminkytą) padalinam į dvi dalis, sudedam į maišelius ir dedam į šaldytuvą.

Аtšaldytą tešlą dedam ant stalo ir iškočiojam. Nelygius galus nupjaunam.

Аnt vyniotinio tešlos lygiu sluoksniu dedam įdarą. Kraštuose paliekam laisvos vietos. Susukam tešlą ir lengvai praduriam šakute keliose vietose.

Аkardą išklojam pergamentiniu popieriumi ir dedam ant jo vyniotinį. Dubenyje suplakam trynį ir juo ištepam vyniotinio viršų. Dar dedam viską į šaldytuvą 45 minutėms.

Kitame dubenyje suplakam likusius baltymus ir aptepam kitus vyniotinius. Paliekam juos nakčiai šaldytuve.

Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam ruošinė 30 minučių. Vyniotinis gražiai apskrus ir bus gražios auksinės spalvos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page