Patarimai

Visada dedu ledą į kotleto centrą. Dalinuosi savo paslaptimi su jumis…

Kai tenka kepti kotletus, labai dažnai jie išeina sausi. Ko tik nesiima kulinarai, kad pridėtų sulčių: deda
daug svogūnų, naudoja šlapią duoną ir dar daug ko. Tačiau faršo išsausėjimo problema išsprendžiama
labai paprastai. Pakanka įdėti ledo kubelį į kotleto centrą, kai jis kepa, jame bus daug sulčių.

Būdas tinka ir paprastai keptuvei, tačiau iš pradžių buvo sugalvotas griliui, juk ant atviros ugnies faršas
išsausėja labai greitai. O ledo gabalėlis leidžia kotleto vidui išlikti sausam ir nereikia keisti faršo sudėties,
pabloginant skonį.

Čia yra ir nedidelė gudrybė: ledą reikia ne šiaip padėti viršuje. Mes jį įspaudžiame į centrą, kad šalčio ir
vandens užtektų visam kotleto vidui.

Ledas gana greitai tirpsta ir vanduo patenka į faršą. Kai jums reikės apversti kotletą, faršas viduje jau
bus prisotintas. Sultingumas išsaugotas!

Ledas tirpdamas apsaugos mėsą nuo perdžiūvimo. Nereikia bijoti kotletų vandeningumo, tam ledo
kubelio nepakanka.

Gaminimui keptuvėje galima naudoti ir truputį pakeistą metodą. Mes apsieiname be ledo, bet kai
apverčiame kotletą, dedame viršuje gabalėlį sviesto. Jis tirpsta ir persisunkia per faršą. Taip išeina netgi
labai sultingai!

Related Articles

You cannot copy content of this page