Vištienos sriuba su česnakiniais kukuliukais

Šios sriubos receptą aš daviau savo draugei, kuri skundėsi, kad jos vaikas visiškai nieko nevalgo. Ir štai neseniai ji man pasakė, kad vaikas dabar prašo šios sriubytės kasdien.

Draugai, patikėkite, tai labai skanu! Labai sodri, aromatinga sriuba! Kukuliukų ruošime nėra nieko sudėtingo, o jų pasigaminus daugiau galima ir užsišaldyti, todėl paruošti tokią skanią sriubytę bus tiesiog elementaru.

Ingredientai:

  • Višta – 0,5 vnt;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Morkos – 0,5 vnt;
  • Žalumynai (pagal skonį)
  • Lauro lapai – 2 vnt.

Česnakiniams kukuliukams:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai (kiek reikės tešlos tirštumui) – 150 g;
  • Druska (žiupsnelis)
  • Augalinis aliejus – 1 valg.š.

  1. Pirmiausia išverdame vištienos sultinį. Tam aš naudojau pusę vištos. Galite virti sultinį iš bet kokių vištienos dalių. Pridedame lauro lapų, pasūdome. Aš viriau sultinį 1 val.
  2. Kol sultinys verda, padarykime kukuliukus. Tam gaminame paprastą makaronų tešlą. Į dubenį pilame miltus, padarome duobutę ir įmušame ten kiaušinį, pridedame žiupsnelį druskos ir 1 valg. šaukštą augalinio aliejaus. Užmaišome kietą, nelipnią tešlą.
  3. Kol kas uždengiame tešlą servetėle. Paruošime sviesto ir česnakų įdarą kukuliukams. Į suminkštėjusį sviestą dedame česnako ir žalumynų. Galima truputį pasūdyti.
  4. Kočiojame ploną tešlos lakštą.
  5. Lygiu sluoksniu tepame česnakų ir sviesto įdarą.
  6. Suvyniojame vyniotinį.
  7. Pjaustome vyniotinį nedidelėmis riekutėmis.
  8. Į sultinį dedame kubeliais pjaustytas morkas ir bulves. Žalumynus aš irgi dedu kartu su morkomis ir bulvėmis. Tačiau daugelis deda žalumynus į jau išvirusią sriubą. Darykite kaip jums patinka.
  9. Kartu metame į sultinį vyniotinio riekeles ir verdame dar 15 min.
šaltinis souspark.ru

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus