Receptai

Vištienos sriuba su sūrio rutuliukais

Ingredientai

  • vištienos šlaunelės 700 g
  • vanduo 3 l
  • morkos 100 g
  • svogūnai 150 g
  • bulvės 500 g
  • sviestas 50 g
  • saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • kvietiniai miltai 100 g
  • kietasis sūris 100 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • ploni vermišeliai 70 g
  • druska 35 g

Paruošimas:

Nuplaukite vištos šlauneles, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite, nuimkite
putas ir virkite 40 min.

Sumaišykite minkštą sviestą, miltus, kiaušinį, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir tarkuotą
sūrį. Užmaišykite sūrio tešlą ir susukite iš jos nedidelius rutuliukus.

Nulupkite daržoves ir supjaustykite jas kubeliais. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų keptuvėje ir
apkepkite svogūnus bei morkas ant vidutinės ugnies 5-7 min.

Išimkite vištieną iš sultinio ir dėkite į jį keptas daržoves, bulves, sūrio rutuliukus ir 1
valgomąjį šaukštą druskos. Virkite 15 min.

Nuimkite mėsą nuo kaulų ir grąžinkite į puodą. Suberkite vermišelius ir virkite dar 5 min.

Related Articles

You cannot copy content of this page