Receptai
Visų mėgstamos paniruotos vištų kulšelės, receptas su foto

Ingredientai
– česnakas – 4 skiltelės
– natūralus jogurtas – 250 ml
– citrinų sultys – 2 valgomieji šaukštai
– tabasko padažas – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– malti aštrieji raudonieji pipirai – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– vištų kulšelės – 24 vnt
– malti džiūvėsėliai – 130 g
– raudonėlis – 2 valgomieji šaukštai
– garstyčių milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
– malta saldžioji paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– druska – pagal skonį
Paruošimas žingsnis po žingsnio
1. Paruoškite marinatą paniruotoms vištų kulšelėms. Tam pirmiausia nulupkite česnaką ir labai
smulkiai sukapokite arba išspauskite į didelį dubenį.
2. Pilkite į dubenį natūralų jogurtą. Dėkite citrinų sultis, tabasko padažą ir maltus aštrius
raudonuosius pipirus. Pasūdykite pagal skonį ir permaišykite šakute ar šluotele.
3. Vištų kulšeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į dubenį su marinatu ir
permaišykite, kad jis padengtų jas tolygiai. Dubenį uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą
6-8 val.
4. Paniravimui gilioje lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlį, garstyčių miltelius, maltą
saldžiąją papriką ir druską pagal skonį. Galima pridėti truputį aštriųjų raudonųjų pipirų. Vištų
šlauneles išimkite iš marinato ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Iš visų pusių apvoliokite
gautame paniravimo mišinyje. Nupurtykite perteklių.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Skardą užtieskite kepimo popieriumi. Dėkite ant jo paruoštas
vištų kulšeles ir kepkite kol parus 30-40 minučių bėgyje (priklausomai nuo kulšelių dydžio).
6. Dėkite į didelę lėkštę ir patiekite. Prie paniruotų vištų kulšelių galima pasiūlyti bet kokį padažą
pagal skonį: pomidorų, čili, garstyčių ar majonezo.