Receptai

Imu dešreles, bulvių košę ir gaminu tokius „tinginių pyragėlius“, be to, nereikia minkyti tešlos

Kad paruoščiau visą lėkštę tokių tinginių pyragėlių, sugaištu apie pusvalandį! Užkandžio paruošimui galima naudoti vakarykštę bulvių košę ar paruošti ją „nuo nulio“, o paskui truputį ataušinti. Idealu pietums vietoj duonos arba užkandžiams.

Tinginių pyragėlių paruošimui prireiks:

  • bulvės – 1 kg
  • plonas lavašas – 1-2 vnt
  • dešrelės – 300 g
  • kiaušiniai (dideli) – 3 vnt
  • krakmolas (bulvių ar kukurūzų) – 2 valgomieji šaukštai
  • kvietiniai miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • pienas – 2-3 valgomieji šaukštai
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • rafinuotas saulėgrąžų aliejus – pyragėlių apkepimui

Pradedame gamybą

Pirmiausia paruošime bulvių košę įdarui (kaip jau sakiau, galima naudoti vakarykštę bulvių košę), tam bulves nulupame, supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Vėliau nupilame vandenį ir dar karštas bulves sutriname šakute ar grūstuve. Jei masė išeis sausoka, pilame truputį pieno ar grietinės (ko turime). Taip pat galima įdėti truputį sviesto. Tačiau košė neturi išeiti per skysta! Ir leidžiame bulvių košei visiškai ataušti.

Dabar imame lavašą, jei pas jus jis per didelis, supjaustome lakštais, vos didesniais už A4 formatą. Ant kiekvieno lakšto dedame atitinkamą kiekį paruoštos bulvių košės ir tolygiai paskirstome nelabai storu sluoksniu.

Toliau imame dešreles, nuimame apvalkalą ir dedame jas po vieną iš eilės.

Susukame standų vyniotinį.

Supjaustome 5-7 cm storio gabalėliais. Tą patį pakartojame su visais likusiais produktais.

Dabar gaminame tešlą apliejimui. Į gilų dubenį įmušame kiaušinius, beriame druską ir pilame pieną.

Pagal pageidavimą pikantiškumui galime pridėti maltų juodųjų pipirų ir/arba kitų prieskonių.

Porcijomis beriame miltus ir krakmolą. Galima dėti vien tik miltus, bet įbėrus krakmolo kepinys ilgai išlieka minkštas. Permaišome tešlą šluotele, stengdamiesi pašalinti mažiausius gumulėlius. Gatava tešla turi lengvai lietis, apgaubti ir nebūti per tiršta.

Dabar paeiliui imame paruoštus mūsų tinginių pyragėlius ir paeiliui mirkome juos tešloje.

Į keptuvę pilame truputį aliejaus, įkaitiname jį ir dedame tinginių pyragėlius. Apkepame iš dviejų pusių kol susidarys graži apskrudusi gelsva plutelė.

Apkeptą partiją dedame ant popierinių servetėlių, kad pašalintume riebalų perteklių nuo paviršiaus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page