Receptai
Tortas “Paryžiaus kokteilis” taip ir tirpsta burnoje!
Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.
Sudedamosios dalys:
Tešla:
- 3 val. š. medaus,
- 150 g cukraus,
- 3 valg. š. augalinio aliejaus,
- 180 ml karšto vandens,
- 500 g miltų,
- 1 arb. š. sodos.
Kremas:
- 250 g sviesto,
- 600 ml pieno,
- 3 kiaušiniai,
- 1 val. š. miltų,
- 1 stiklinė cukraus,
- vanilės,
- 100 g lazdyno riešutų arba migdolų (susmulkintų).
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
Sumaišome medų, cukrų, sviestą ir vandenį. Statome ant ugnies. Kai mišinys užvirs, nuimame nuo ugnies ir įdedame su vandeniu sumaišytus miltus.
Gauname plikytą tešlą. Padaliname ją į 6–7 dalis, iškočiojame ir kiekvieną paplotį kepame, kol taps gelsvos spalvos. Forma galite rinktis ir apvalią, ir keturkampę. Tešlą iškočiokite plonai, tačiau ji plyšti neturėtų.
3 kiaušinius suplakame su cukrumi, sumaišome su miltais, atskiedžiame šaltu vandeniu ir statome ant ugnies. Nuolat maišome, kol masė sutirštės. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname ir sudedame riešutus bei vanilę. Kai kremas beveik bus atvėsęs, įdedame sviestą ir gerai išplakame maišytuvu.
Papločius geriausia tepti dar šiltu kremu. Kai papločiai įsigers riešutų kremo mase, jie tiesiog savaime tirps burnoje.