Receptai
Receptas iš mūsų vaikystės: trapūs smėliniai majonezinės tešlos sausainiai
Idealios vaišės prie arbatos!
Ingredientai:
- sviestas – 200 g
- cukrus – 200 g
- majonezas – 200 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- miltai – 4 stiklinės
- kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Rankomis pertriname atšaldytą sviestą su miltais iki trupinių. Dedame kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų. Užmaišome minkštą ir elastingą tešlą.
Uždengiame tešlą plėvele ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Dalijame tešlą porcijomis ir paeiliui leidžiame per mėsmalę su sausainių antgaliu. Dedame į kepimo popieriumi užtiestą skardą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min.
Gatavus sausainius pabarstome cukraus pudra.
Jei mėgstate aguonas, ruošiant tešlą galima įberti 2 valgomuosius šaukštus iš anksto verdančiame vandenyje mirkytų aguonų. Gaunasi stulbinančiai skanu.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.