Receptai
Receptas iš mūsų vaikystės: trapūs smėliniai majonezinės tešlos sausainiai

Idealios vaišės prie arbatos!
Ingredientai:
- sviestas – 200 g
- cukrus – 200 g
- majonezas – 200 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- miltai – 4 stiklinės
- kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Rankomis pertriname atšaldytą sviestą su miltais iki trupinių. Dedame kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų. Užmaišome minkštą ir elastingą tešlą.

Uždengiame tešlą plėvele ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Dalijame tešlą porcijomis ir paeiliui leidžiame per mėsmalę su sausainių antgaliu. Dedame į kepimo popieriumi užtiestą skardą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min.
Gatavus sausainius pabarstome cukraus pudra.

Jei mėgstate aguonas, ruošiant tešlą galima įberti 2 valgomuosius šaukštus iš anksto verdančiame vandenyje mirkytų aguonų. Gaunasi stulbinančiai skanu.



