Receptai

Lenkiška agurkinė sriuba – paprastas ir skanus pirmasis patiekalas vėsioms dienoms

Ogurkova zupa arba lenkiška agurkinė – tradicinė lenkiška sriuba iš raugintų agurkų ir bulvių, kartais naudojant kitus ingredientus.

Tokia sriubytė dažniausiai verdama vandenyje ir be įprastų mums agurkinės sudedamųjų dalių (be kruopų ir pomidorų), tačiau naudojama grietinė.

Rūgšti ir aštroka, švelniai grietininė ir labai apetitiška. Gaminti ją lengva ir paprasta, o malonumas valgant tikrai garantuotas!

Be to, dėl produktų prieinamumo ištisus metus tokia sriubyte galima mėgautis ir žiemą, ir vasarą, tačiau vėsiu metu ji atrodo ypatingai jauki.

Tiesiog papuoškite gatavą sriubytę pjaustytais šviežiais krapais ir patiekite su traškia rugine duona. Tai labai skanu, draugai. O dabar gaminam!

Ko mums prireiks:

  • 4 vidutinės bulvės
  • 4 dideli rauginti agurkai
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 l vištienos ar daržovių sultinio
  • 150 ml agurkų sūrymo ar vandens
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 250 g grietinės
  • druska/malti juodieji pipirai pagal skonį
  • cukrus pagal skonį, pagal pageidavimą
  • švieži krapai, ruginė duona patiekimui

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruošime visus ingredientus: nulupsime ir nuplausime bulves, supjaustysime jas vidutiniais kubeliais, nupjausime raugintų agurkėlių galiukus ir supjaustysime kaip bulves.

Svogūną nulupsime, nuplausime ir sukaposime plonais pusžiedžiais. Likę produktai laukia eilėje – tai grietinė, sultinys, sviestas ir aromatiniai prieskoniai. Viskas paruošta – galima pradėti!

Pirma ištirpinsime sviestą dideliame sriubiniame puode. Ir apkepsime pjaustytą svogūną ant vidutinės ugnies iki skaidrumo 2-3 min.

Dabar pilsime sultinį ir dėsime pjaustytas bulves. Užvirinsime skystį, šiek tiek pamažinsime ugnį ir pavirsime sriubytę, kol bulvės taps minkštos – 15 min.

Paskui pilame į sriubą agurkų sūrymą, pjaustytus raugintus agurkus ir gardiname druska pagal skonį. Verdame aromatingą pirmąjį patiekalą dar 5 min.

Tuo metu nedideliame dubenėlyje sumaišome miltus su grietine.

Kad grietinės mišinio konsistencija būtų vienalytiškesnė, į jį, pastoviai maišydami šluotele, įpilsime nedidelį kiekį karšto sultinio.

Pastoviai maišydami, į karštą sriubą supilame paruoštą grietinės mišinį ir užvirinsime. Paskui sumažinsime ugnį iki minimalios ir pavirsime sriubą dar 3-4 minutes arba iki tol, kol truputį sutirštės.

Beriame į sriubytę dar druskos, pagardiname maltais pipiriukais ir esant pageidavimui – cukrumi. Viską kruopščiai permaišome.

Esant pageidavimui gatavą lenkišką sriubą galima blenderiu sutrinti į aksominę trintą sriubą arba palikti pirminį variantą.

Apetitišką agurkinę patiekiame pašildytose lėkštėse, papuošę smulkintais krapais ir rugine duona. Gero apetito, draugai!

 

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page