Receptai
Kaip pagaminti silkės tortą – patiks net ir ne itin mėgstantiems žuvį
Ingredientai:
* 6-7 vaflių lakštai
* 300 g silkės file
* 300 g pievagrybių
* 200 g svogūno
* 300 g morkų
* 100 g kietojo sūrio
* 150 g majonezo (pageidautina naminio)
* 1 ryšulėlis žalumynų
Paruošimas:
* Išvirk morkas, apkepk grybus su svogūnais.
* Susmulkink blenderyje vieną svogūną ir silkės file.
* Atskirai susmulkink virtas morkas ir grybus.
* Dėk ant pirmo vaflių lakšto pusę silkės su svogūnais ir tolygiai paskirstyk po paviršių. Viršuje padaryk tinklelį iš majonezo ir uždenk antru lakštu.
* Ant antro lakšto dėk pusę apkeptų grybų su svogūnais, užtepk majonezo tinklelį ir uždenk sekančiu lakštu.
* Viršuje dėk morkas ir padenk jas majonezu.
* Pakartok tokią sluoksnių seką dar kartą.
* Viršutinį sluoksnį padenk tarkuotu sūriu.
* Leisk tortui kelias valandas (o geriau visą naktį) pastovėti šaldytuve. Kuo ilgiau tortas stovi, tuo lengviau jį pjaustyti.
* Prieš patiekiant galima papuošti tortą su silke įvairiais žalumynais, ikrais, vyšniniais pomidorais. Gero apetito!