Receptai
Idėja pusryčiams: omleto vyniotinis su kumpiu ir sūriu
4-5 porcijos
Ingredientai:
– 8 kiaušiniai
– 200 ml pieno
– 50 g miltų
– 1 pomidoras
– 4 griežinėliai kumpio
– 1 raudonasis svogūnas
– 300 g mocarelos
– 1 g druskos
Paruošimas:
1. Sumuškite kiaušinius į gilų indą, įpilkite stiklinę pieno ir pasūdykite.
2. Kruopščiai permaišykite kiaušinius su pienu. Paskui, palaipsniui berdami miltus, suplakite iki lygios vienalytės konsistencijos.
3. Užtieskite skardą kepimo popieriumi. Plaktus kiaušinius pilkite į skardą ir viršuje išdėliokite smulkiai supjaustytą pomidorą, svogūną ir kumpio gabalėlius.
4. Pašaukite omletą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min. Likus 2 minutėms iki pabaigos omleto viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
5. Gatavą omletą su kumpiu išimkite iš orkaitės ir susukite vyniotinį. Prilaikykite rankomis minutę, kad sūris truputį atvėstų ir tokiu būdu vyniotinis užfiksuotų formą.
6. Omleto ir sūrio vyniotinį galima patiekti kaip patiekalą pusryčiams ar kaip neįprastą užkandį šventiniam stalui.
Gero apetito!