Receptai
Marinuoti česnakų žiedkočiai – nepraleiskite sezono!
Ingredientai:
– 1,5 kg jaunų česnako žiedkočių
– 1 l vandens
– 50 g druskos
– 50 g cukraus
– 4 kvapiojo pipiro žirneliai
– 10 juodųjų pipirų žirnelių
– 3 gvazdikėliai
– 1 valgomasis šaukštas acto
Paruošimas:
Perrenkame šviežius žalius česnako žiedkočius. Nuplauname tekančiu vandeniu. Nupjauname galiukus
iš abiejų pusių. Dedame žiedkočius ant pjaustymo lentos ir pjaustome maždaug vienodo dydžio – apie 4
cm ilgio.
Sterilizuojame stiklainius. Galima sterilizuoti garais. Tam viriname vandenį puode. Pritvirtiname
stiklainius ant puodo. Palaikome apie 5 min. Taipogi galima sterilizuoti orkaitėje.
O dangtelius dedame į verdantį vandenį. Porai minučių. Atsargiai dedame česnako žiedkočius į
sterilizuotus stiklainius. Žiedkočius dedame tankiai.
Imame puodą. Pilame į jį karštą vandenį. Tirpiname druską ir dedame ant viryklės. Beriame cukrų.
Dedame gvazdikėlius. Užviriname. Į marinatą metame kvapiųjų pipirų žirnelius. Po to seka juodųjų pipirų
žirneliai.
Atsargiai pilame marinatą į stiklainį. Kruopščiai užpilame žiedkočius. Pilame iki kakliuko. Imame platų
puodą. Sulankstome rankšluostį ir dedame į puodą. Ant rankšluosčio dedame stiklainius. Pilame į puodą
verdantį vandenį. Viriname dar 5 minutes.
Iškaitintus stiklainius užsukame. Apverčiame. Apvyniojame vilnoniu audiniu. Paliekame ataušti.
Marinuotus žiedkočius galima laikyti iki žiemos.