Receptai

Kaip paruošti teriyaki vištienos savaitei į priekį

Kasdienis gaminimas net vienam asmeniui rimtai vargina, jau nekalbant apie vakarienės ruošimą visai šeimai. Bet jūs galite rimtai sutaupyti laiko ir paruošti vakarienę keturiems vakarams į priekį.

Puikus tokio patiekalo variantas bus teriyaki vištiena su ryžiais.

Ingredientai 4 porcijoms:

  • 3 vidutinės vištos krūtinėlės (galima naudoti jūsų mėgstamos dalies file)
  • druska
  • pipirai
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako, smulkinto
  • 118 ml sojos padažo
  • 113 g medaus
  • 1,5 valgomojo šaukšto sezamo ir truputis papuošimui
  • 1 svogūnas, pjaustytas
  • 2 mažos paprikos, plonai supjaustytos
  • 500 g brokolių
  • truputis plonai supjaustytų svogūnų laiškų
  • baltieji ryžiai, paruošti

Receptas:

Ant vidutinės ugnies kepkite kubeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę beveik kol bus gatava. Pasūdykite ir berkite pipirų pagal skonį.

Sumažinkite temperatūrą ir dėkite česnako.

Užpilkite mišinį sojos padažu, medumi, ir pabarstykite mišinį 1 šaukštu sezamo sėklų. Maišykite kol sutirštės.

Išimkite iš padažo vištieną ir pradėkite ruošti daržoves. Supjaustykite jas ir dėkite į padažą.

Uždenkite keptuvę kelioms minutėms ir patroškinkite daržoves iki minkštumo. Nuimkite dangtį ir gaminkite, kol padažas vėl sutirštės.

Padalinkite ryžius, daržoves ir vištieną į 4 konteinerius po lygiai. Viršų pabarstykite sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūno laiškais. Patiekalą galima laikyti 4 paras.

 

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page