Receptai
Kaip paruošti teriyaki vištienos savaitei į priekį
Kasdienis gaminimas net vienam asmeniui rimtai vargina, jau nekalbant apie vakarienės ruošimą visai šeimai. Bet jūs galite rimtai sutaupyti laiko ir paruošti vakarienę keturiems vakarams į priekį.
Puikus tokio patiekalo variantas bus teriyaki vištiena su ryžiais.
Ingredientai 4 porcijoms:
- 3 vidutinės vištos krūtinėlės (galima naudoti jūsų mėgstamos dalies file)
- druska
- pipirai
- 1 arbatinis šaukštelis česnako, smulkinto
- 118 ml sojos padažo
- 113 g medaus
- 1,5 valgomojo šaukšto sezamo ir truputis papuošimui
- 1 svogūnas, pjaustytas
- 2 mažos paprikos, plonai supjaustytos
- 500 g brokolių
- truputis plonai supjaustytų svogūnų laiškų
- baltieji ryžiai, paruošti
Receptas:
Ant vidutinės ugnies kepkite kubeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę beveik kol bus gatava. Pasūdykite ir berkite pipirų pagal skonį.
Sumažinkite temperatūrą ir dėkite česnako.
Užpilkite mišinį sojos padažu, medumi, ir pabarstykite mišinį 1 šaukštu sezamo sėklų. Maišykite kol sutirštės.
Išimkite iš padažo vištieną ir pradėkite ruošti daržoves. Supjaustykite jas ir dėkite į padažą.
Uždenkite keptuvę kelioms minutėms ir patroškinkite daržoves iki minkštumo. Nuimkite dangtį ir gaminkite, kol padažas vėl sutirštės.
Padalinkite ryžius, daržoves ir vištieną į 4 konteinerius po lygiai. Viršų pabarstykite sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūno laiškais. Patiekalą galima laikyti 4 paras.