Receptai
Labai skanūs kopūstai gruziniškai

- Baltagūžiai kopūstai 3 kg;
- burokėliai 1,5 kg;
- raudonieji aštrūs pipirai 3 vnt.;
- česnako galvutės 2 vnt.;
- lapinis salieras 2 ryšul.;
- druska 3 š.;
- vanduo 2 l.
Gaminimas:

- Šiems kopūstams ruošti rinkitės kopūstus su mažomis gyslomis ir raudonus burokėlius – ryškumui.
2. Paruošiam rasalą. Tam užverdame vandenį ir įdedam druską, Visai atšaldome.
3. Kopūstus supjaustyti nedidelėmis skiltimis kartu su kotu. Kuo mažesni gabalėliai, tuo ryškiau nusidažys kopūstai. Bet labai smulkiai irgi nevertėtų.
- Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais.
5.Česnaką nulupti ir supjaustyti į 2-3 dalis

- Aštriuosius pipirus išvalyti ir supjaustyti žiedeliais.
- Į gilų indą, skirtą rauginimui, sudėti sluoksniais burokėlius ir kopūstus. Pabarstyti viską česnaku ir pipirais. Sudėti sutrinto saliero lapus.
- Užpilti šaltu rasalu taip, kad visai padengtų kopūstus ir palikti mažiausiai trims, o geriau penkioms dienoms.
- Kopūstus tiekti kaip u-kandį prie bet kokios mėsos, bulvių, su košėmis ir t.t.
Gero apetito!



