Receptai
Riešutinis meduolis


Ingredientai:
- Lazdyno riešutai — 125 g
- Migdolai — 125 g
- Džiovinti abrikosai — 100 g
- Figos — 100 g
- Cukrus — 100 g
- Kvietiniai miltai — 60 g
- Kakavos milteliai — 40 g
- Citrinos cedra — 2 a.š.
- Cinamonas — 2 a.š.
- Imbieras — 1 a.š.
- Cukraus pudra — 40 g
- Medus — 2 v.š.
Paruošimas:
- Lazdyno riešutus apkepam keptuvėje, kol ims luptis odelė. Nuimkite visas odeles. Stambiai sukapokite migdolus, lazdyno riešutus, džiovintus vaisius ir viską sumaišykite.
- Tešlai. Į miltus suberiam kakavą, imbierą ir cinamoną. Sumaišom su riešutų ir džiovintų vaisių mišiniu.
- Ant ugnies įkaitinam medų, įberiam į jį cukrų. Pamaišykite, kad susidarytų homogeninė karamelės masė.
- Formą išklojam sviestu išteptu pergamentu ir suberiam riešutų ir vaisių masę. Užpilam karamelės mase, greit sumaišom.
- Kepam 150 laipsnių temperatūroje pusantros valandos..
Tai jums tikrai patiks!




