Receptai
Receptai : imbieriniai cukatai – nebeperku saldainių, kai sužinojau šį receptą

Imbieriniai cukatai gali pasigirti originaliu skoniu. Juos galima valgyti atskirai, o galima dėti į desertus ir kepinius, ypač jie tinka velykinei tešlai paskaninti. Norite sužinoti, kaip pasigaminti imbierinių cukatų?
INGREDIENTAI:
- Imbieras – 300 g;
- Cukrus – 250 g;
- Vanduo – 0,5 stiklinės.
Džiovinimo orkaitėje laikas: 4-5 valandos, saulėje – dvi paros.
RECEPTAS PAŽINGSNIUI:
- Nuvalom imbierą, naudodami vaisių skustuką arba aštrų peilį. Supjaustom gabalėliais, kurių storis apie 5 mm.
- Imbiero gabalėlius sudedam į puodą, pilam vandenį, kad uždengtų prieskonį. Statom ant ugnies ir laukiam užvirimo. Nuo užvirimo momento verdam imbierą 10 minučių ant mažos ugnies. Verdant, iš imbiero išeis aštrumas, o gana kieta šaknis taps minkštesnė.
- Tada imbierą nukošiam ir gerai nuplaunam šaltu vandeniu.
- Gaminam mišinį iš nurodyto kiekio vandens ir cukraus. Sudedam į jį imbiero skilteles ir verdam maždaug valandą, kol susidarys tirštas sirupas.
- Kai skystis išgaruos, imbiero gabalėliai taps permatomi -vadinasi jau paruošta. Galima nuimti nuo ugnies.
- Imam skardą, patiesiam kepimo popierių. Truputį ataušusius gabaliukus sirupe dedam lygiomis eilėmis. Džiovinam saldžius gabalėlius 3-4 valandas orkaitėje, temperatūra turi būti 70-80 laipsnių.
- Padėklą su cukatais galima pastatyti saulėtoje vietoje ant palangės – ten laikyti 3-4 dienas. Po to laikyti cukatus reikia hermetiškoje dėžutėje arba popieriniame maišelyje.
Tai jums tikrai patiks!