Receptai
Saldžiarūgščiai marinuoti moliūgai – paruošimo žiemai receptas
Ingredientai:
* 3 kg moliūgo
* 600 g cukraus
* 3 apelsinai
* 1 citrina
* 15 g citrinos rūgšties
Paruošimas:
Gerai pašalink moliūgo sėklas ir žievę. Supjaustyk kubeliais.
Apelsiną ir citriną užpilk verdančiu vandeniu 30 sekundžių. Po to išimk ir taip pat supjaustyk kubeliais.
Sumaišyk moliūgą su citrusiniais, dėk cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai permaišyk ir palik pastovėti 3-4 val.
Praėjus nurodytam laikui išdėliok gautą mišinį į puslitrinius stiklainius.
Sterilizuok 30 min. Užsuk ir užklok antklode parai. Vėliau laikyk tamsioje vėsioje vietoje.
Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.
Iš moliūgo galima gaminti ne tik skanius patiekalus, bet ir gauti labai skanių ir naudingų sulčių.