Receptai

Saldžiarūgščiai marinuoti moliūgai – paruošimo žiemai receptas

Ingredientai:

* 3 kg moliūgo
* 600 g cukraus
* 3 apelsinai
* 1 citrina
* 15 g citrinos rūgšties

Paruošimas:

Gerai pašalink moliūgo sėklas ir žievę. Supjaustyk kubeliais.

Apelsiną ir citriną užpilk verdančiu vandeniu 30 sekundžių. Po to išimk ir taip pat supjaustyk kubeliais.

Sumaišyk moliūgą su citrusiniais, dėk cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai permaišyk ir palik pastovėti 3-4 val.

Praėjus nurodytam laikui išdėliok gautą mišinį į puslitrinius stiklainius.

Sterilizuok 30 min. Užsuk ir užklok antklode parai. Vėliau laikyk tamsioje vėsioje vietoje.

Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.

Iš moliūgo galima gaminti ne tik skanius patiekalus, bet ir gauti labai skanių ir naudingų sulčių.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page