Receptai
Šventinis užkandis – kepenėlių tortas. Verta kepenėlių tortą pagaminti iš vakaro, kad per naktį susilietų skoniai
Ingredientai:
– vištienos kepenys 500 g
– kiaušiniai 2 vnt
– miltai 120 g
– pienas 150 ml
– aliejus 30 g
– druska pagal skonį
– svogūnai 2 vnt
– morka 1 vnt
– majonezas 200 g
– 20-30% riebumo grietinėlė 200 g
Paruošimas:
1. Vištienos kepenis nuplaukite, nusausinkite, blenderiu ar mėsmale sutrinkite į tyrę. Į kepenėlių masę
berkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį (kalendros, džiovinto česnako). Įmuškite kiaušinius, paskui pilkite pieną, permaišykite.
2. Suberkite reikiamą kiekį miltų.
Mišinį kruopščiai permaišykite šluotele arba suplakite blenderiu, kad nebūtų gumulėlių. Supilkite aliejų, kad
blynai lengvai nusiimtų nuo keptuvės.
3. Keptuvę sutepkite aliejumi, įkaitinkite, įpilkite reikiamą kiekį kepenėlių tešlos, tolygiai paskirstydami po
visą paviršių. Keptuvės diametras apie 18 cm. Blynai neturi būti labai ploni. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies maždaug po minutę iš kiekvienos pusės. Keptuvės paviršių periodiškai reikia sutepti aliejumi.
4. Gatavus blynus sudėkite į krūvelę ant lėkštės. Turi gautis apie 10 blynų.
5. Atskirai paruoškite torto įdarą. Daržoves nulupkite, nuplaukite, svogūną supjaustykite kubeliais, morką smulkiai sutarkuokite. Į keptuvę su aliejumi dėkite svogūnus, kepkite, kol taps pusiau skaidrūs, paskui dėkite morkas. Kepkite daržoves kol suminkštės 5-8 minutes, paskui ataušinkite.
6. Paruoškite grietinėlės kremą. Didelio riebumo šaltą grietinėlę suplakite mikseriu iki minkštų putų, dėkite grietinę, dar kartą suplakite. Turi gautis standi tiršta masė. Dėkite smulkintą česnaką, druskos, pipirų, permaišykite.
7. Ant lėkštės dėkite vieną blyną, uždėkite nedidelį kiekį keptų daržovių. Daržoves sutepkite grietinėlės
padažu.
8. Ant jo dėkite antrą kepenėlių blyną,sutepkite jį storu sluoksniu grietinėlės kremo, pabarstykite
smulkintais žalumynais.
9. Tokiu būdu suformuokite visą kepenėlių tortą su padažo ir keptų daržovių sluoksniais. Torto šonus irgi
sutepkite kremu.
10. Duokite jam laiko persisunkti, padėję kelioms valandoms į šaldytuvą. Tortą papuoškite savo nuožiūra,
supjaustykite porcijomis, patiekite.
Gero apetito!