Receptai
Svečiuose paragavau švelniausius muštinius „Paukščių pienas“ ir nusprendžiau paruošti naujametiniam stalui
Šį kartą noriu pasidalinti neįtikėtinai švelnių ir skanių muštinių įdomiu pavadinimu „Paukščių pienas“ receptu.
Neseniai buvau vienos pažįstamos gimtadienyje ir būtent ten jų paragavau. Skanesnių muštinių savo gyvenime nesu valgiusi, todėl iškart ėmiau prašyti recepto ( ir ne tik aš).
Sekančią dieną aš nusprendžiau paruošti juos namuose – visa šeima buvo sužavėta!
Be to, muštiniai man gavosi dar skanesni ir švelnesni. Pasigailėjau tik, kad mažai pagaminau, juk išnyko akimirksniu. Prašė pakartoti, bet teko juos nuliūdinti. Dabar žadu ruošti šiuos muštinius per naujus metus, tik jau daug.
Kokių ingredientų reikės:
– 1 kg bet kokios mėsos file
– 1 indelis konservuotų ananasų
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 100-120 g sūrio
– pipirai priklausomai nuo skonio
Užpilo sudėtinės dalys:
– 1 kiaušinis
– 2 valgomieji šaukštai grietinės
– 1 valgomasis šaukštas miltų su kaupeliu
– 2 valgomieji šaukštai sirupo, kuriame plaukioja ananasai
– druska priklausomai nuo skonio
Pereiname prie gamybos proceso:
Muštiniams jūs galite imti bet kokią mėsą. Aš gaminau iš vištienos file.
Paimkite aštrų peilį ir supjaustykite mėsą plokštėmis. Kiekvieną truputį pamuškite, pasūdykite, berkite pipirų iš abiejų pusių ir truputį pabarstykite miltais.
Ananasus supjaustykite plonais gabalėliais ir išdėliokite po kelis ant mėsos.
Sultingumo ir švelnumo mėsai suteiks užpilas. Visus ingredientus, išvardintus aukščiau, sumaišykite giliame inde. Kruopščiai permaišykite šluotelės pagalba, kad gautųsi vienalytės konsistencijos mišinys.
Užpilas turi išeiti skystokas ir tai normalu. Kadangi kepimo procese jis dalinai įsigers į muštinius ir dalinai išgaruos. Paskirstykite užpilą tolygiai muštiniams.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir pabarstykite mėsą. Aš beriu daug sūrio, kadangi vyras ir vaikai mėgsta būtent taip.
Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo laikas – 20-25 min.
Jei pas jus kiauliena ar jautiena, tai kepimo laikas bus ilgesnis.