Receptai

Užkandis „Kalėdų vainikas“ iš sūrio, alyvuogių ir šoninės

Ingredientai:
* sūris „Rikota“ – 350 g
* kietasis sūris – 100 g
* šoninė – 100 g
* svogūnų laiškai – 3-4 vnt
* krapai – 4 šakelės
* petražolės – 4 šakelės
* paprika – 0,5 vnt
* česnakas – 2 skiltelės
* druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
* alyvuogės – 10 vnt
* žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai) – 30 g
* paprika – 0,5 vnt
* krekeriai – 50 g

Paruošimo procesas:
Paruoškite visus būtinus ingredientus užkandžiui „Kalėdų vainikas“ iš sūrio, alyvuogių ir šoninės.

Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite į sausą keptuvę (be aliejaus) ir apkepkite, kol paskrus.

Į dubenį dėkite rikotą ir tarkuotą kietąjį sūrį.

Žalumynus smulkiai sukapokite ir dėkite į sūrį.

Skirtingų spalvų papriką supjaustykite smulkiais kubeliais ir dėkite į dubenį su sūriu. Česnaką išspauskite ir dėkite į kitus ingredientus.

Nuo apkeptos šoninės nupilkite nereikalingus riebalus – mums jų neprireiks. Šoninės gabalėlius dėkite į dubenį su kitais ingredientais.

Gerai permaišykite masę, berkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Į plokščio dubens vidurį dėkite nedidelį puodelį, aplink jį iš sūrio masės formuokite vainiką. Gerai suslėkite.

Žalumynus puošimui smulkiai supjaustykite.

Paruoštą vainiką puoškite žalumynais, pjaustytais paprikos kubeliais ir alyvuogėmis. Aplink ir viduryje, į puodelį, dėkite krekerius.

Užkandis „Kalėdų vainikas“ iš sūrio, alyvuogių ir šoninės paruoštas!

Gero apetito ir su artėjančiomis šventėmis! Visiems taikos ir gėrio!
Patiekus ant krekerių tepkite šiek tiek sūrio masės ir galima valgyti!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page